Napisal/-a Alex12 » 13.2.2014 1:07
Pozdravljeni,
Potreboval bi vaše nasvete, izkušnje iz prakse, ipd za lažjo študijsko odločitev mojega mlajšega brata. Sam sem študent strojništva, tik pred odločitvijo o moji usmeritvi (konstrukterstvo, proizvodno,...), zato nekaj teoretičnih osnov o tem področju že imam, s stanjem v praksi pa sem slabše seznanjen. Brat se pravtako ogreva za študij strojništva, teoretično pa razmišlja tudi o študiju mehatronike. Tako kot sem jaz, bo tudi on gimnazijo zaključil s splošno maturo... Zato so v igri izključno univerzitetni smeri, zelo verjetno je nadaljevanje na magistrski stopnji.
In sedaj vprašanje, se odločiti za preverjen recept, strojništvo ali morda v zadnjih letih vse bolj prepoznavno in zastopano mehatroniko? Kakšne so zaposlitvene možnosti mehatronika, v primerjavi s strojnikom? V kolikšni meri lahko kot mehatronik kandidiraš za delovna mesta namenjena strojnikom?
Morda še to, trenutno so njegovi interesi precej bližje strojništvu, zato o kakšni elektrotehniki ne razmišlja...
Torej vprašanja so bolj uamerjena k mehatroniki in kasnejših možnostih zaposlitve/ kariere?
Hvala za nasvete, odgovore.
Lep pozdrav