STROJNISTVO.com • Poglej temo - Baykal cnc plazma rezalnik

Baykal cnc plazma rezalnik

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Baykal cnc plazma rezalnik

OdgovorNapisal/-a plero » 7.4.2014 21:57

Zanima me če kdo uporablja baykalovo cnc koordinatno mizo za plazemsko rezanje?
Kako ste zadovoljeni s programom?
Kakšen rez dosegate (kot reza itn...)?
Zanimam se predvsem za model bps 3015
Lp R
hvala bogu da sm strojnik
plero
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Baykal cnc plazma rezalnik

OdgovorNapisal/-a plero » 8.7.2014 11:55

Živjo!

Zanima me kdo mi lahko zagotovi servis na baykalovem stroj. Gre se za cnc plazemski rezalnik. Potreboval bi tudi pomoč pri nastavljanju programa. Obstaja kakšen zastopnik za te stroje v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji, Italiji?

Lp R
plero
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fixer » 8.7.2014 21:13

Za servis na krmilju in servo delu ti mogoče lahko kako pomagam. Okoli mehanike, vira in programiranja pa tudi lahko koga najdemo. Kak problem imate?
fixer
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a plero » 9.7.2014 9:49

Sem vam poslal na mail odgovor. Drugače pa imamo problem, ko izklopim rezanje, simulacija stroja deluje, ko pa vklopim rezanje se pa stroj ustavi ravno ko bi moral začeti prebijati.
Je pa tud še ena težava, ko jaz prenesm preko USB ključa program na stroj mi izpiše error, da je x os izven delovnega območja, vendar kos katerega želim odrezati ni večji od delovne površine.

lp R
plero
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a plero » 9.7.2014 9:49

Sem vam poslal na mail odgovor. Drugače pa imamo problem, ko izklopim rezanje, simulacija stroja deluje, ko pa vklopim rezanje se pa stroj ustavi ravno ko bi moral začeti prebijati.
Je pa tud še ena težava, ko jaz prenesm preko USB ključa program na stroj mi izpiše error, da je x os izven delovnega območja, vendar kos katerega želim odrezati ni večji od delovne površine.

lp R
plero
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dami » 16.6.2018 21:11

Pozdrav,
Da ne odpiram nove teme, tudi mi iščemo nekoga-servis, ki se spozna na Baykal plazme.
Pojavil se je problem, da včasih noče v ref. točko. Če je malo dlje ugasnjena potem gre normalno v ref.točko. V ročnem režimu normalno delajo vse osi. ko pa se starta program, stroj zablokira in ga ne moremo premikat tudi ročno- isto se zgodi tudi pri simulaciji. Stroj je potrebno ugasnit in nekaj časa
počakat potem se spet zažene. Včasih zablokira y os samo v eno stran (-y deluje, +y ne deluje)- v ročnem režimu. (tudi ročno ne moremo rezat- blokira..))
Če ima kdo kako idejo ali pozna koga bo zelo dobrodošlo..

LPD
dami
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov