epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
TS 16949 znam praktično na pamet. Maloprej em ga še enkrat pregledal - 1,67 nisem našel zapisanega.
Kolikor mi je poznano (mi je pa kar precej) je vrednost 1,67 dolgoročna sposobnost procesa (index sposobnosti procesa - SPC - posebna zahteva OEM DAG - splošna po VDA je 1,33)
Čisto tak vprašanje - kateri nivo v verigi dobavitelje ste?

Quality napisal/-a:
Seveda ni nujno standardizirati po TS v naši firmi. Ker pa smo prvi v verigi dobaviteljev je pač kar nekaj pogojev kupca, da imamo zadeve urejene. V avtomobilski industriji je nivo 1.67 sposobnosti procesa kar je TS 16949 in če doma ne speljemo meritev, jih bomo verjetno drago plačali. Začeli smo po postopkih VDA in ni dovolj.

Ne razumem prav dobro - prvi v verigi dobaviteljev pomeni tier1 (level1) - dobavljate neposredno OEM - u. Rahlo dvomim v to.
Pazi - ne mešaj sposobnost procesa (SPC) in analizo merilnega sistema (MSA).
Kaj pravzaprav želiš narediti ???

Quality napisal/-a:Vzeli smo obdelan kos, na risbi določeno soosnost 0,025 na bazo fi 8 H6 in fi22 H8, ki pa je pravzaprav merjen kot cilinder. Če smo merili soosnost (20x) na posamezni fi je rezultat 1,64. Če pa smo vzeli fi22 kot cilinder pa je bil rezutat 1,38. Za uporabnost premerov je soosnost pomembna, visoka prioriteta, ker skoznju pride os v enem kosu z gumijasto membrano ter o-ringi ter je os kot nekakšen bat. Pri merjenju soosnosti s cilindrom je torej nevarnost pod 1,33. Fancy, mi lahko poveš, kaj je narobe.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov