epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

novinec666 napisal/-a:Pozdravljeni,
Jst bi tudi rabil eno pomoč,ker vidim,da ste tu gor ljudje ki se spoznate na statiko in konstrukcije..Pregledal vse in ne najdem nič podobnega nikjer..Sm narisal približno kako naj bi to izgledalo v wordu,drugje žal ne znam:)-prosim za razumevanje:)..Opis : Nadstrešek terase naj bi bil narejen iz enakih pravokotnih cevi 120*80mm,debelina stene 3mm..Terasa je na višini 6m,je iz konstrukcije,na konstrukciji je hi -bond,na njej ulita betonska plošča, Zadnji trije stebri višine 1500mm bi bili fiksirani v obstoječo betonsko steno od hiše,prvi trije 2400mm pa v betonsko ploščo,ki stoji na konstrukciji..Celotna pokrita dimenzija terase je 5.500*6000mm..Med stebri je razdalje 4000mm..Pokrita bi bila z kovinsko pločevino 0.5mm z 3cm izolacije..Zanima me kako je kaj glede statike?Sneg,Veter?..Sem namreč iz dolenjske kjer je veliko snega..Ko sm preračunal železo ,ki ga potrebujem za to konstrukcijo ,če se naredi vse iz pravokotnih cevi 120*80mm,debelina stene 3mm,nanese vse skupaj cca 700kg železa..Ali bi se dalo to speljati kako drugače,mislim glede uporabe cevi in njihovo debelino stene?..Pogoj je edino,da so nosilni stebri dimenzije 120*80mm, ker se lepo izide glede nadaljnje pozidave ograje terase s siporeksom debeline 7,5cm..Lege , špirovci so brez omejitev..Sem tik pred nakupom železa, zato bi bil vesel vsakega pametnega nasveta..Hvala za prijaznost

acme12 napisal/-a:A pa sta ti to arhitekt in statik tako skonstruirala? Mislim, da to......naj ti Kekot pove, on je statik s štempljem.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost