Malo bolj podrobno je drobovje prikazano na spodnjih slikah.
Na prvi sliki se vidi dolivni kanal (nad ležajem) za dolivanje olja drsnega ležaja. Stružnica nima povezave iz kadi olja, ki se steka iz pokrova, do sprednjega ležaja. Cevke gredo samo do zadnjega ležajnega mesta (eden radialni kroglični ležaj in eden aksialni krogližni ležaj) in na nekaj zobniških parov. Že od začetka sumim, da je karter za olje drsnega ležaja posebej, ker potrebuje ležaj svoje olje. Zdaj imam v menjalniku in pri ležaju hidravlično olje Olma Hydrolubric VG 46 (ISO VG 46). Sem pa pri menjavi olja drsnega ležaja skozi izpustno odprtino (ki je obenem tudi kontrolna za nivo olja) videl, da je do ležaja napeljan nekakšen trak iz tkanine podobne filcu - to sumim, da je nekakšno mazanje ležaja. Mi je pa malo sumljivo in ne vem kako preveriti če ta mazalni sistem deluje, ker ne vem niti dobro kako je izveden - se ne vidi dovolj skozi odprtino.

- IMG_0708.JPG (329.55 KiB) Videno 6224 krat
Tu se vidita obe matici za nastavljanje zračnosti ležaja (ena zunaj za navojem vpenjalne glave - z radialnimi izvrtinami, druga pa znotraj - z bočnimi utori). Tu sta obe popuščeni - ležaj ima maks cca. 200 mikrometrov zračnosti. Zračnost sem pomeril z merilno uro na gredi, medtem ko sem v izvrtino gredi dal palico, s katero sem gred v ležaju premaknil. Matice lahko seveda zategnem toliko, da mi ležaj gred zagrabi že takoj.

- IMG_0709.JPG (245.25 KiB) Videno 6224 krat
Tu je še zadnje ležajno mesto od zunaj. Z matico znotraj ohišja in temi zunaj naj bi nastavljal zračnosti zadnjih ležajev - radialno in aksialno. Še nisem poštudiral kako, tudi mislim, da ni prevelike potrebe, ker so kroglični ležaji in zaenkrat vse štima.

- IMG_0712.JPG (218.96 KiB) Videno 6224 krat