epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Koliko snega (nadmorska višina?)?Relacija Koroška

Žerjavar napisal/-a:Koliko snega (nadmorska višina?)?Relacija Koroška
- Ali bo razmak med latami (podpora kritine ) 85 cm ustrezen glede na količino snega? Kaj pravi proizvajalec kritine?
Lega, pritrjena v hišo bo verjetno predstavljala precejšnji toplotni most skozi fasadno izolacijo. Predlagam samostoječ nadstrešek, postavljen tik ob fasado. Še bolje odmaknjena vsaj 10 cm, da je možno čiščenje in popravilo fasade. Kritina se začne 2 cm od fasade, režo pa pokriva pločevina (obroba), pritrjena na fasado.
- So ob fasadi možni trije stebri?
- Ali je potreba, da so stebri na oglu nadstreška? Morda je sprejemljivo, da sta dva stebra na razmaku 380 do 420 cm in čez 600 cm dolga lega?

Nič ne pomaga. Toplotni most nastane po pločevini cevi in ne po zraku votline. Če želiš pritrditev lege na zid, je treba na zid pritrditi posebne konzole skozi fasadno izolacijo in na njih pritrditi lego. Ne priporočam kombinacije stebra in pritrditve na zid zaradi možnih posedanj temelja stebra napram temelju zidu.razmišljal sem da bi mogoče lego pri hiši napolnil z izolacijo.

Žerjavar napisal/-a:Ali lahko v sliko 1 vrišeš položaj vhodnih vrat oziroma področje, kjer steber ob fasadi ni sprejemljiv.
Označi tudi, na kateri strani bodo dvižna vrata in mora biti steber na vogalu.Nič ne pomaga. Toplotni most nastane po pločevini cevi in ne po zraku votline. Če želiš pritrditev lege na zid, je treba na zid pritrditi posebne konzole skozi fasadno izolacijo in na njih pritrditi lego. Ne priporočam kombinacije stebra in pritrditve na zid zaradi možnih posedanj temelja stebra napram temelju zidu.razmišljal sem da bi mogoče lego pri hiši napolnil z izolacijo.
Malce čudna kombinacija: Vhod v hišo pod nadstreškom, ki je na dveh straneh fiksno zaprt, na tretji strani pa 6 m široka dvižna vrata.

Žerjavar napisal/-a:Situacija je že drugačna, kot je bila v začetku.
Dvižna vrata si vrisal v sliko 2 (ne slika 1), Jaz sem želel videti vhodna vrata v hišo na sliki 1. Sedaj mi je jasno, da je od 6 m v sredini 2 m tabu za steber.
Dvižna vrata na sliki 2 so široka 3,5 m in imajo na vsaki strani pomožni steber za držanje vrat.
- Ko boš nadstrešek zaprl (obzidal, ...), ali bo na vsaki strani dvižnih vrat zidano (opeka, ...)?

vidjaka123 napisal/-a:Žerjavar napisal/-a:Situacija je že drugačna, kot je bila v začetku.
Dvižna vrata si vrisal v sliko 2 (ne slika 1), Jaz sem želel videti vhodna vrata v hišo na sliki 1. Sedaj mi je jasno, da je od 6 m v sredini 2 m tabu za steber.
Dvižna vrata na sliki 2 so široka 3,5 m in imajo na vsaki strani pomožni steber za držanje vrat.
- Ko boš nadstrešek zaprl (obzidal, ...), ali bo na vsaki strani dvižnih vrat zidano (opeka, ...)?
Nevemo kdaj bo obzidano hitro sigurno ne po vsej vrjetnosti pa z siporeksom 20cm.
L.p.

Žerjavar napisal/-a:- Koliko je predvidena višina nadstreška? Na sliki 2 se sicer vidi, da je višina kotirana, ni pa možno prečitati številke.
Predlagam, da se na vsaki strani postavi po 2 stebra na razmaku 380 cm, ter nanje pritrdi kompletno ostrešje, na katero bo možno pozneje pritrjevati pomožne stebre (ob vratih, na oglih, ...), glede na potrebo. Ali se s tem strinjaš?
Tvoja skica konzole za pritrjevanje lege na zid je blizu dobri rešitvi. Če imaš željo po taki rešitvi, jo je možno izpolniti - ob fasadi ne bo nobenega stebra. Povej višino betonske vezi iznad zunanjih tal, kamor bi sidral konzole?

??Predlagam, da se na vsaki strani.... Ali se s tem strinjaš?
??Tvoja skica konzole za pritrjevanje lege na zid je blizu dobri rešitvi. Če imaš željo po taki rešitvi, ...
Ali je to preklada nad oknom? koliko je dolga? Koliko je zidu iznad te preklade?do betonske preklade

Žerjavar napisal/-a:??Predlagam, da se na vsaki strani.... Ali se s tem strinjaš???Tvoja skica konzole za pritrjevanje lege na zid je blizu dobri rešitvi. Če imaš željo po taki rešitvi, ...Ali je to preklada nad oknom? koliko je dolga? Koliko je zidu iznad te preklade?do betonske preklade

vidjaka123 napisal/-a:Žerjavar napisal/-a:??Predlagam, da se na vsaki strani.... Ali se s tem strinjaš???Tvoja skica konzole za pritrjevanje lege na zid je blizu dobri rešitvi. Če imaš željo po taki rešitvi, ...Ali je to preklada nad oknom? koliko je dolga? Koliko je zidu iznad te preklade?do betonske preklade
Ja preklada je nad oknom po celotno dolžini nadstreška oziroma objekta
g Žerjavar ali mislite stebre tam kjer bodo v prihodnosti vrata? to bi bilo možno.

Žerjavar napisal/-a:Le čemu bi se trudil z računanjem potrebnih presekov nosilcev, če pa ti ne moreš odgovoriti na polovico postavljenih vprašanj?

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov