lesy1 napisal/-a:42CrMo4 je lahko dobavljiv, sedaj če je trdnostno dobvolj...moraš vedet sam...lahko izmeriš obstoječo gred, kakšno ima natezno trdnost.
Če rabiš več vzameš npr 30CrNiMo8.
Postopek pa je grobo struženje, nato poboljšanje, nato fino struženje in rezkanje, brušenje nasedov za ležaje (če so) potem pa plinsko nitriranje ...mogoče plazmanitranje (če že ravno želiš nitrirat)... gre pri nižjih temperaturah - pa tudi deformacije so manjše.
Če pa želiš da zadeva leti v nulo

...pa daš pred brušenjem induktivno kalit ležajne površine...in jih na koncu brusiš...pač čisto odvisno od tega kakšno zadevo želiš...si premalo podrobnosti povedal
LP
Zamujam z odgovoru..
da mal bolj podrobno opišem
Gred bo zato daljša, ker bo menjal motor. med menjalniku in motorjem bo vmesna plošča. prej je bil lindner zdaj bo detuz motor.. Zato tudi na tisti strani kjer pride lamela pride druga ozobljitev.
http://www4.slikomat.com/13/0617/tys-Slika-.jpg ker bom menjal motor. ostene gred ista-simetrična samo od menjalnika do kjer sem označil na sliki. Ta je detuz lamela.

Tam kjer pa pride gred podaljšana za 156.5mm (označeno na sliki) pa pride ta ozobljitev za detuz lamelo, ki je tu na sliki.
stara gred

Slika2, ta gred-(na sliki) (je samo nataknjena na menjalniško gred slika3) z leve strani na sliki.

Slika3. Tu je pa ta gred z zobčeniki, ki je iz menjalnika in povezuje vmesno gred. ta pa je vležajena. (Povezava med menjalniško gredjo slika3),(z vmesno gredjo slika2),( in do motoja).

Gred sem dal izmiriti trdnost 62HRL 20MnCr5 bolj slabo se je vidlo na gredi, vrjetno sem prau prepisal. zobi so cementirani.
Ko sem na (puši-vmesni gredi slika2) videl zažrte zobe sem rastavil menjalnik in videl-še eno dodatno delo...heh.. Na gredi v menjalniku mi zobe skoraj vsukalo k=http:/[url/www.Slikomat.com/slika/5862682.htm]

[/url]

V službi sem dau navarit z nekaj bolj odporenem dodajnem materialu.
Potem postrižit in poreskat. Mislim da bo držalo en čas.

Tudi na puši je zažarlo zobe. najboljša opcija izdelat novo.
Kot sem že napisal kakšen materal za gred 62HRL 20MnCr5 ko sem dal izmiriti natezno trdnost.
Pa zobi so cementirani.
-Material vzamam isti, ali kakšen drugi.??
-Kakšna termična obdelava bi najbolj ustrezala. plinsko nitrirati,
kakšno mi vi priporočate. Ali je obvezno da dam ozobljitev kjer je za lamelo cementirat.
Postopek pa je grobo struženje, nato poboljšanje, nato fino struženje in rezkanje, brušenje nasedov za ležaje, potem pa termična obdelava.
Za tiste pločevinaste puše - SKF SPEEDI-SLEEVE se dajo dobit.
-Koliko mora bit nadmere po grobem struženju
-po poboljšanju materiala, po finem struženju, rezkanju in brušenju nasedov pred tremični obdelavi
na kakšni toleranci mora bit struženo, da ne bo gred imela preveč zračnosti ali premalo..