STROJNISTVO.com • Poglej temo - BCS - motor Condor ne vžge

BCS - motor Condor ne vžge

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: BCS - motor Condor ne vžge

OdgovorNapisal/-a Demz » 8.9.2015 17:13

Odmično gred ima zamaknjeno, za 180 st.

Kondenzator ne igra tu neke bistvene funkcije ... zagotavlja pač trenutno in natančno iskro v najbolj primernem trenutku glede na GMT motorja. Če ga ne bi bilo, bi bila iskra razvlečena na ... kwa pa vem, pol intervala takta. :roll: Klenkanje, nepravilno delovanje in zaganjanje izven takta, sekanje skozi fergazer nazaj, ...

Kondenzator ni kriv. Možakar ima odmično gred zamaknjeno.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 8.9.2015 20:16

Mislim, da ne more biti zamaknjena za 180st, ker bi ventile polomilo. Pri Acme AL480 bi to šlo, ker so ventili bočno od bata, pri tem motorju pa ne, ker so nad batom.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a atrofe » 8.9.2015 20:25

bpod napisal/-a:Mislim, da ne more biti zamaknjena za 180st, ker bi ventile polomilo. Pri Acme AL480 bi to šlo, ker so ventili bočno od bata, pri tem motorju pa ne, ker so nad batom.

Na to pa nisem pomislil. Pametno razmišljanje. :D
atrofe
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a atrofe » 8.9.2015 20:34

Pozdravljeni,

naj omenim, da je motor vžgal. In to večkrat, pomoje kakih 10 krat. :D Problem še vedno ostaja, da ne vžge takoj. Mogoče sem imel samo srečo, da je vžgal.

Trenuten postopek da vžge je sledeč: moraš zapreti loputo za "čok", potegneš... Potem odpreš loputo za "čok", gas daš na polovico, in še enkrat potegneš. Potem pa ali imaš srečo da vžge, ali samo poči.

Isti postopek ponoviš, le da je naslednjič ji daš malenkost več gasa. Potem pa vžge, gas zamanjšaš, in laufa lepo na štandgasu. Če pa ji spet daš gas, pa jo zamori in crkne, ampak ne vedno.

Seka pa žvižga še vedno na uplinjač, ampak samo ko potegneš da bi jo vžgal. Kaj če je res uplinjač kriv?

Ko je en čas laufala, sem vzel svečko ven... Svečka cela črna.

Že to je uspeh da mi jo je uspelo vžgati.
atrofe
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Demz » 9.9.2015 7:02

Oh, saj potem pa ni tako slabo. Jaz sem iz tvojega pisanja razumel, da "niti ne trzne". Torej je res nekaj narobe z vplinjačem ali vžigom. Če je svečka sajasta in črna, je preveč goriva oz. premalo zraka. Kako je pa z zračnim filtrom? Pa s tesnenjem frgazerja proti cilindru?

Sicer pa - tisto glede zamaknjene odmične gredi, : če bi bila zamaknjena za 180 st. in se gre za štiritaktni enocilinderski ali dvocilinderski motor, se bat ne bi zaletel v ventile. Bi pa sekalo nazaj skozi vplinjač. Motor pa vsekakor ne bi stekel.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a spidi64 » 9.9.2015 12:19

Zdravo
Motor deluje na petrolej,Bencin je samo za zagon.
Lp.
spidi64
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bpod » 9.9.2015 19:38

Točno tega uplinjača ne poznam ampak praviloma je na podobnih uplinjačih vijak za regulacijo zmesi v nizkem režimu delovanja motorja in, če je ta napačno nastavljen, se dogaja, da zadeva kadi kot dizel, maže svečko, motor "strelja" naprej in nazaj itd... Pa porabo ima kot 50KM stroj.

Sicer pa je pri tebi skoraj zagotovo težava tudi v nastavitvah vžiga.
Ti motorji morajo biti nastavljeni tako, da se jih vžiga na štandgasu. Vsakršno drugačno čaranje pomeni skrajševanje življenjske dobe motorju, ki je že tako "z eno nogo v grobu", ga je pa vseeno škoda, če ne zaradi drugega, ker ima muzejsko vrednost.

@ Demz, a lahko razložiš kako bi ventil preživel odprtje v trenutku, ko je bat v gmt?
Pa tudi glede funcije kondenzatorja, bi imel rahel dvom v tvojo razlago. Kondenzator, ne glede na stanje ali neprisotnost, ne more povzročiti preranega vžiga. Lahko pa povzroči, da iskre sploh ni, če je prebit ali pa, če je odstranjen, se pojavi erozija platin in "medla" iskra z nizko intenzivnostjo.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a atrofe » 9.9.2015 20:41

Saj ni, sprva niti trznil ni... Včeraj je vžgal. Zračni filter imam vzet dol. Tesnilo frgazerja je novo, tesni.

Nastavitev uplinjača nisem spreminjal. Sem danes probal z drugim uplinjačem, sem si ga sposodil od kolega. Je sicer od Acme motorja. Pa ni vžgala.

Sem dal nazaj stari uplinjač, samo enkrat je vžgala... Od tedaj naprej ne da niti glasa več. :(

Pomoje bo ta motor moral "počasi v penzijo". Ga je škoda, glede na to da izpolnjuje vse pogoje da bi moral še malo delati.
atrofe
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Demz » 10.9.2015 6:27

bpod napisal/-a:@ Demz, a lahko razložiš kako bi ventil preživel odprtje v trenutku, ko je bat v gmt?

Odmična gred se suče pol počasneje, kot glavna gred (prestava 1:2). Torej če gre za štiritaktni eno ali dvocilinderski motor in je odmična gred zamaknjena za 180 stopinj, se bodo ventili odpirali v drugem oz četrtem taktu - le da napačni ventili. Takrat je bat na najnižjem položaju.
Da bi se bat in ventil zaletela, bi morala biti odmična zamaknjena za 90 st.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 12.9.2015 9:14

Ja, najbrž sem res napačno razmišljal...
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov