Napisal/-a robndi » 21.5.2016 21:39
Aparat je profesional,ravno zato sem ga kupil,ima veliko pištolo 250.Sicer za to kar jaz delam bi bil komot dober kakšen varstroj 160 ali podobna iskra ,ampak ne gre se za amperažo temveč kvaliteto.Aparati mig mag pod 250 amperjev so v glavnem bolj boge kvalitete,ne glede na znamko.Bal sem se težav pri pogonu žice in pretoku plina.Ter pregrevanja.300 sc ima podobno kot računalnik.Čisto neslišen je in ,ko se bolj ogreje ,se zaštarta hlajenje.Tole mi se pa zdi res solidno izdelan strojček ,kupil sem ga pa v trgovini FRAMA,oni so korektni in res super.Da ne bo nesporazuma ,nisem reklamni agent.Je pa teh ecoline tudi po drugih trgovinah za podobno ceno ampak v glavnem brez prednastavljenih programov,se pravi brez tega synergie.Verjetno vsi iščejo klasiko zato takšna ponudba.Če kupuješ ,potem vzemi synergie ,ker je cena praktično ista a te avtomatske nastavitve,če te motijo samo klik in jih več ni,imaš potem klasično nastavitev.Aluminija in inoxa nisem še varil ampak ga bom.Seveda treba je kupit čisti argon za posebna varjenja.
Varilno žico sem kupil v eni drugi spletni trgovini in sicer 5 kilogramov 11 eur.Vzel sem 0,8 in 1,0.Nimam potrebe po 15 kilogramskih kolutih.Za 5 kilogramski kolut je potrebno vstavit eno plastično reducirko in potem deluje čisto enako kot 15 kilski.Štos je v tem,da povežeš kolut z zavoro,ker je nekaj ožji.
Skratka sprva sem mislil kupit 210 amperski podoben model ampak ,ker ne igra vlogo nekaj 100 eur,sem vzel malo rezerve,ker nikoli se ne ve kam me delo odnese.
Tukaj nekateri kritizirajo Iskro ampak poznam nekaj mojstrov z njihovimi aparati in nisem slišal slabe besede.Se pa res verjetno zgodi ,da komu ponagaja ampak to,da se ne bo nič pokvarilo,je utopija pa tud pri najdražjih modelih.
In še cena,ko sem se toliko razpisal.Vse skupaj do zagona me ne stalo nekaj manj kot 1200 eur.Aparat,nova argon co2 mix jeklenka,žica spray ,trofazna vtičnica,in plin.
Če boš pa varil aluminij ,potem bo verjetno boljša izbira tig aparat.Bom pa povedal kako tole deluje pri aluminiju,prvič ko ga sprobam.
- Priponke
-

- prof.mig_mag-varilnik-iskra-varjenje-mig-300-sc-ecoline_1948200_.jpg (14.66 KiB) Videno 4151 krat
-

- 1463864966678.jpg (485.39 KiB) Videno 4233 krat