STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri varilni aparat

Kateri varilni aparat

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kateri varilni aparat

OdgovorNapisal/-a robndi » 19.4.2016 23:18

Gledam dva varilna aparata iskravar PROF. MIG/MAG VARILNIK ISKRA-VARJENJE MIG 250 SC ECOLINE,ki ima 250 amperov max in digitalne nastavitve plina in žice http://www.merkur.si/delavnica/stroji-i ... sc-ecoline

In Varilni aparat MIG300/4 ECOLINE Iskravar,300 amperjev max ,ta aparat ima nastavitve preko gumbov z številkami.Je pa močnejši 300 amperski.Cena pa podobna,se pravi slabši aparat ima lažje nastavljanje,močnejši pa malo kompliciranejše nastavljanje.Oba imata 4 kolesni pogon žice.
http://www.metalmikulic.si/varilni-apar ... -4-ecoline

250 amperski potrebuje varovalke 3x 16 ,300 amperski pa 3x20.V hiši imam 3x20 moč glavnih varovalk.
Kaj bi bilo boljše kupit.Tukaj je kar nekaj strokovnjakpv,ki obvladate zadevo in bi prosil za pomoč v odločitvi.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

Re: Kateri varilni aparat

OdgovorNapisal/-a Demz » 20.4.2016 5:41

300 amperskega.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.4.2016 6:23

Evo kupil sem iskravar ecoline sc 300 za okrog jurja evrov.Samo čakam dostavo iz spletne trgovine.In za začetek 10 litrsko jeklenko .
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.5.2016 16:19

Pred dobrim tednom sem dobil aparat iskravar 300/4sc.In včeraj sem dobil napolnjeno jeklenko stragon mix argon co2.Zadevo sem sprobal.Vari vrhunsko.Ga je probal profesionalni varilec in pravi,da ima v proizvodnji vse mogoče aparate ampak,da nobeden mig mag tako lepo ne dela kot tale.Nastavitve ima avtomatske ampak ,ko izklopiš avtomatiko,ki dela precej v redu,dobiš čisto klasične nastavitve.Pri avtomatiki je edini problem,da pomik žice dela skladno z varilčevo roko in ,ko roko odmakneš na koncu porine dodatni centimeter ali dva žice,če pa preklopiš na ročno potem se to ne zgodi.Je pa to tudi jasno napisano v navodilih.Tak,da moram pohvalit to firmo ,ki jo vsi nekaj grajajo.Pa da ne bo nesporazuma.Nisem prodajalec varilnih aparatov.
Pogon žice pa deluje kot poezija,brez ene same težave.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 20.5.2016 16:44

in..., kaj zdaj..., :o , ja lepo, da si se "pohvalil", ja res lepo, da poveš svoje izkušnje..., morda bo komu koristilo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 20.5.2016 17:37

Lepo da si zadovoljen.
Pripominjam pa, da Iskra Varjenje že vsaj 20 let ni več Iskra Varjenje. To se bo pokazalo ob prvem defektu, ko bo treba zadevo servisirat. Do takrat pa - švasaj! :) Čim več kilometrov.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 20.5.2016 19:37

ja demz, to niso več mašine s tono bakra in trafo pleha ali pa stari uljanik-ovi, če se še prav spomnim - agregati: motor + generator ispred 40...50 let, ma važno je, da dela lepo... :lol:, ja tega daš lahko pod "pajsho" in greš...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 20.5.2016 19:55

Ne vem Vili no, če sem prav razumel, ampak ko se ti mašina podre in ti jo proizvajalec sam ne zna popraviti, ... o tem sem pisal. :roll:

... na koncu mi je brat, elektronik po poklicu in vzdrževalec v neki firmi, rešil problem slabega spoja med aluminijastimi navitji neke dušilke v aparatu - proizvodnja v Stegnah je pa "roke dvignila" nad vsem skupaj - meni pa za porabljen čas itak izstavila račun vseeno.

Kaj čmo! :roll:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 20.5.2016 20:28

ja demz vem kaj misliš, smo imeli cnc še iz DDR, je crknila karta, ja je Zvone iz Šempetra namesto čipa ki je riknil, zlotal cel grozd logike iz običajnih el. elemetov, samo on je bil res čarovnik..., kapo dol...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.5.2016 23:22

Ne smemo gledat negativno.Ne pokvari se zadeva kar tako.In še vedno,ko se pokvari obstaja mojster,ki zna popravit.Jaz imam avto bmw in na njemu je bil bi rekli znucan avtomatski menjalnik .Na bmw servisu je strošek popravila okrog 5000 eur,ker oni ne vedo narediti remonta na menjalniku ampak vedo samo zamenjat omenjeni menjalnik z novim.No jaz pa poznam mojstra ,ki je naredil komplet obnovo za 1800 eur.In avto špila naprej.To je primer ,ki je na drugem področju ampak bistvo je enako.In tako je v življenju nešteto stvari.
Šalo na stran.Zaupam naši firmi iskra in se ne bi sekiral.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a urek » 21.5.2016 13:04

Lepo, da se pove, a lahko objaviš še kakšno sliko? Sam iščem za varjenje aluminija in nekaj v tem cenovnem rangu. Tako da jaz se priporočam za vse informacije o tem.
Pri kateri trgovni si ga kupil? Kaj si zraven vzel (plin, žica,...)? Slike zvarov,...
Si varil aluminij? Če si, kakšne debeline, vrsta žice,...
Imaš tudi spool gun ali ne?
Pa prosim ne pozabi navesti tudi kaj si nastavil (hitrost, amperažo,...) in pri kakšni kovini.
urek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robndi » 21.5.2016 21:39

Aparat je profesional,ravno zato sem ga kupil,ima veliko pištolo 250.Sicer za to kar jaz delam bi bil komot dober kakšen varstroj 160 ali podobna iskra ,ampak ne gre se za amperažo temveč kvaliteto.Aparati mig mag pod 250 amperjev so v glavnem bolj boge kvalitete,ne glede na znamko.Bal sem se težav pri pogonu žice in pretoku plina.Ter pregrevanja.300 sc ima podobno kot računalnik.Čisto neslišen je in ,ko se bolj ogreje ,se zaštarta hlajenje.Tole mi se pa zdi res solidno izdelan strojček ,kupil sem ga pa v trgovini FRAMA,oni so korektni in res super.Da ne bo nesporazuma ,nisem reklamni agent.Je pa teh ecoline tudi po drugih trgovinah za podobno ceno ampak v glavnem brez prednastavljenih programov,se pravi brez tega synergie.Verjetno vsi iščejo klasiko zato takšna ponudba.Če kupuješ ,potem vzemi synergie ,ker je cena praktično ista a te avtomatske nastavitve,če te motijo samo klik in jih več ni,imaš potem klasično nastavitev.Aluminija in inoxa nisem še varil ampak ga bom.Seveda treba je kupit čisti argon za posebna varjenja.
Varilno žico sem kupil v eni drugi spletni trgovini in sicer 5 kilogramov 11 eur.Vzel sem 0,8 in 1,0.Nimam potrebe po 15 kilogramskih kolutih.Za 5 kilogramski kolut je potrebno vstavit eno plastično reducirko in potem deluje čisto enako kot 15 kilski.Štos je v tem,da povežeš kolut z zavoro,ker je nekaj ožji.
Skratka sprva sem mislil kupit 210 amperski podoben model ampak ,ker ne igra vlogo nekaj 100 eur,sem vzel malo rezerve,ker nikoli se ne ve kam me delo odnese.
Tukaj nekateri kritizirajo Iskro ampak poznam nekaj mojstrov z njihovimi aparati in nisem slišal slabe besede.Se pa res verjetno zgodi ,da komu ponagaja ampak to,da se ne bo nič pokvarilo,je utopija pa tud pri najdražjih modelih.
In še cena,ko sem se toliko razpisal.Vse skupaj do zagona me ne stalo nekaj manj kot 1200 eur.Aparat,nova argon co2 mix jeklenka,žica spray ,trofazna vtičnica,in plin.
Če boš pa varil aluminij ,potem bo verjetno boljša izbira tig aparat.Bom pa povedal kako tole deluje pri aluminiju,prvič ko ga sprobam.
Priponke
prof.mig_mag-varilnik-iskra-varjenje-mig-300-sc-ecoline_1948200_.jpg
prof.mig_mag-varilnik-iskra-varjenje-mig-300-sc-ecoline_1948200_.jpg (14.66 KiB) Videno 4150 krat
1463864966678.jpg
1463864966678.jpg (485.39 KiB) Videno 4232 krat
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a urek » 23.5.2016 19:58

Super. Hvala ti! Vzeto na znanje. Prosim, če boš (ko boš poizkusil varit alminij) lahko objavil slike, zelo rad bi dobil info o varjenju debelin 3mm, 5mm in 10mm. Pa katero zlitino aluminija si vzel, kaj si nastavil,...
Ker npr. gys, samo ga ne znam primerjati napram Iskri mig300.
Zadnjič spremenil urek, dne 27.5.2016 13:04, skupaj popravljeno 1 krat.
urek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robndi » 26.5.2016 15:09

Bom probal aluminij.Sedaj nimam časa,ker nekaj delam drugega.
Hja tale,ki ga gledaš ima neko malo amperažo.Kolikor razberem 160a ,al se mogoče motim?.Odvisno kolk amperski je.Iskrin točno tak kot moj z razliko 50 amperjev ,se pravi 250 amperski bi jaz bil lahko dobil za 800eur.
Aja tisti ,ki ga gledaš nima trofaznega prikljička.
Za 500 eur dobiš 200 amperski iskra ali varmig.Mislim,da imata tudi 4 kolesni pogon žive in synergie sistem.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 26.5.2016 15:19

briši
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani