STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ponudniki 3D printov + odlitjkov iz silikonskih form

Ponudniki 3D printov + odlitjkov iz silikonskih form

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Ponudniki 3D printov + odlitjkov iz silikonskih form

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 14.2.2017 12:34

Pozdravljeni

Ali kdo ve za ponudnike 3D printov, ki ne ponujajo samo slednjih, temveč tudi estetsko dodelavo površin 3D printov (kitanje, brušenje, lakiranje...) in izdelavo silikonskih form iz tako dodelanih 3D printov in izdelvo manjše serije odlitkov (do 30 kosov) iz teh silikonskih form? Zaenkrat mi je poznana samo firma Chemets (tudi Gorenje Prototipna Delavnica je včasih to nudila za zunanje naročnike)...

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Re: Ponudniki 3D printov + odlitjkov iz silikonskih form

OdgovorNapisal/-a Miha90 » 14.2.2017 20:46

Podjetje Deproma sicer ne ponuja (vsaj mislim da ne) izdelave kosov iz silikonskih odlitkov, ponuja pa poliranje in brušenje v vibracijskih bobnih. Ponujajo tudi barvanje s tehniko potapljanja. Sicer pa je tehnologija printa SLS.

Površina po obdelavi je res kvalitetna. Vem tudi da nekatera podjetja takšne kose že vgrajujejo v manjše serije izdelkov.

LP Miha
Miha90
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 15.2.2017 10:37

Pozdravljeni

Podjetje Deproma poznam, poznam tudi polirane SLS kose, vendar kvaliteta površine tudi po poliranju ni dovolj dobra (zahteva so ogledalno sijajne površine brez vidne strukture). Po mojih dosedanjih izkušnjah je potrebna ličarska dodelava 3D printov in sicer brušenje s smirkovim papirjem, nanos "špric kita", ponovno brušenje in lakiranje. Ta način da potem površino, kot je zahtevana. Tako obdelan 3D print (pramodel) se uporabi za izdelavo silikonkega kalupa, v katere s potem vlije umetna masa (navadno na poliuretanski osnovi). Na ta način se da izdelati manjša serija protoipov (cca 30 kosov, pač odvisno od kompleksnosti pramodelov). Zaradi vega tega iščem ponudnike, ki lahko ponudijo tak način izdelave.

No, na nekem drugem forumu sem pridobil še dva naslova tako, da sem zaenkrat "pokrit"...

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a axyz » 15.2.2017 13:45

stanovnik iz lj. 8)
axyz
Pripravnik
Pripravnik