STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup kompresorja za zrak

Nakup kompresorja za zrak

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Nakup kompresorja za zrak

OdgovorNapisal/-a agrego » 17.7.2017 21:01

Pozdravljeni,

za domaco uporabo bi rad zamenjal kompresor in sicer imam ogledanega enega starejsega
Trudbenik energoinvest 100L za solidno ceno. Na pogled izgleda redno vzdrzevan in tudi
normalno deluje.
Zanima pa me, ali se splaca kupovati, saj me skrbi zaradi tlacne posode (rjavenje) in mogoce
bo potrebno tudi kmalu obnoviti glavo... oziroma kupiti kaj novejsega , ki pa stane 2x ceno
tega rabljenega.
Sam vem, da je nemogoce oceniti, vendar me zanima vseeno vase mnenje, ce je vredno kupovati
staro rabljeno zadevo in kljub se dodatnemu vlozku.
agrego
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Nakup kompresorja za zrak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 17.7.2017 23:34

Trudbeniki so bili narejen še tko, zares. Imajo še bronaste puše na ojnicah . Jaz sem enga trudbenika rihtal enih 20 let nazaj-brez olja je delal, pa je zaribal ojnični ležaj ,pol je pa še ojnico utrgalo. Sem ojnice kar železne naredu, pa bronaste puše not, glavno gred sem dal pa Renduliču nakromat pa brust, pa ta reč še dons dela-pa vsak dan . Če ne dela ravno skoz(batni kompresor ne bi smel delat več kot 25-30 % časa, da se lahko ohladi), pa če ma olje, pol je mal manj kot večen. Ventili se mu znajo zapacat z oljnim garežem, al pa tist lističi v ventilu popokajo, drugega pa skor ni.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a agrego » 18.7.2017 7:39

Hvala za odgovor. Me pa se zanima s kom se od znotraj najbolje ocisti tlacna posoda, ker
predvidevam, da bo kar nekaj rjavine pomesane z vodo.. Kot sem lahko prebral uporabljajo
razmascevalec, sem pa tudi zasledil ze ciscenje rezervoarjev s citron kislino (jedilna), ki
se jo da kupiti v vsaki trgovini. Baje kar dobro "postrga" rjo.
Ali je mozno to tlacno posodo tudi kako zascititi od znotraj s kaksno emulzijo, barvo, kot
to pocnejo npr. z bencinskimi rezervoarji pri restavriranju za mopede in motorje?
Oziroma ali je to tu bolj problematicno, da ne pride do luscenje barve in ta posledicno potem v
obtok?
agrego
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 18.7.2017 9:18

Problematično nastane ko ti zaradi rje oslabljeno 40+ let staro posodo (z vsaj 20 let nepreverjenim varnostnim ventilom) raznese in te s špohtlom pobirajo s sten...
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov