Napisal/-a grega09 » 31.12.2017 22:51
Ja, seveda, pozabil sem napisati. Gre za enoredne kroglične ležaje. Vgraditi moram dva tipa in sicer 6000 in 6002.
Gre se za to, da je aplikacija ležaja za verižnike in zobnike, ki so podvrženi večjim obremenitvam in obratom tudi do 8000 obr/min. Zato so bile tolerance ohišij izdelane temu primerno in po specifikacijah tabel proizvajalca, kot si omenil. Toleranci v ohišjih sta fi32 M7 in fi26 M7. Cca. 3 stotinke bi jih moral skrčiti za nemoteno vgradnjo. Za lažje delo in nekaj zračnosti med vgradnjo zaokrožimo na 5 stotink. Pri 26 mm premera in 200 K ohladitve dobim 6 stotink.
Vem, da bi jih bilo najenostavneje vgraditi s hidravlično stiskalnico, vendar na žalost nimam dostopa do nje oz bi moral najti nekoga ki jo ima. Trne za vgradnjo sem si sicer že pripravil, če bi jih med vgradnjo kaj rabil.
Bolj me zanima, če lahko povzročim kakšno škodo na ležaju. Sicer sem seznanjen z efekti izredno nizkih temperatur na jeklo, pa vendar bo to samo med vgradnjo brez nekih obremenitev. Vseeno me pa zanima, če je kdo že to počel.