STROJNISTVO.com • Poglej temo - Maska za varjenje

Maska za varjenje

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Weld » 12.10.2012 8:21

Đovani napisal/-a:Pozdrav vsem,
ker zadnji čas več varm doma za hobi se odločam za nakup avtomatske varilne maske.
Prebral sem veliko po tem forum in glede na to sem malo pobrskal po netu in zasledil to masko.
http://www.proton-eu.com/avtomatska_varilna_maska.html
Kaj menite za HOBI varjenje s elektrodo in mogoče co2?

lp

Cena je primerna kakovosti. Če imaš kdaj v prihodnosti namen variti po TIG postopku - s to masko zelo verjetno ne bo šlo. Imajo pa te poceni (hobbi) maske (govorim za Balder, ki ga poznam in po novem tudi ponuja eno "hobbi" masko)predvsem slabo optiko (popačena slika skozi filter, ipd.)kar kratkoročno pomeni večjo utrujenost (oči), manjšo natančnost pri delu, dolgoročno pa večje tveganje za dioptrijo. Tudi kakovost je vprašljiva - te maske dosegajo zgolj minimalne zahtevane certifikate.... Če variš res parkrat na leto, potem OK, drugače si nabavi boljšo masko (res boljšo, ne samo dražjo)- oči so samo ene in neprecenljive vrednosti...

lp, R.
Weld
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a igorb » 13.10.2012 14:39

lahko kupiš cenejšo in potem večkrat obiščeš okulista in pozneje optika ali dražjo in jih manjkrat obiščeš,ko gre za zaščitno opremo je najbolj neumno varčevat,saj imaš ene oči,približno tako kot zaščita za sluh,ko si enkrat star te ne moti to,da si malo gluh,moti tvoje bližnje ker poslušaš televizijo na glas.
kdor kupi poceni kupi dvakrat
lep pozdrav
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Maska za varjenje

OdgovorNapisal/-a welder » 11.12.2014 12:33

Pri nas pa uporabljamo Fronius maske in smo zlo zadovoljni. Do sedaj še nobenih težav.

Prej smo imeli neke kitajske, ki pa jih nočem niti videti več.
welder
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kenny » 11.12.2014 19:13

Fronius so ubistvu Optrel maske. Sem videl stare 10 let ki še vedno brezhibno delajo. Drugače pa balder ali speedglas, cenejše so dobre za doma, pa še to ne če variš s tigom, ker imajo ponavadi slabo občutlivost.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tomazgabrovsek » 14.10.2016 23:39

Bi tole zadostvalo za hobi uporabo ? V kratkem dobim v dar varilni aparat :D
http://www.merkur.si/naglavna-maska-za- ... 110-steklo
Tomaž Gabrovšek
tomazgabrovsek
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 15.10.2016 5:13

Bi lahko zadostovalo, za hobi - za začetek.
NAGLAVNA MASKA ZA VARILCE TERMOPLASTIČNA BREZ STEKEL - 90X110 STEKLO, kateri boš moral dokupit,v primeru da jih ni gor ? ( to je malo verjetno da jih ni v kopletu ? )
Kasneje , če se boš kaj več ukvarjal , pa si lahko še omisliš z avtomatsko zatemnitvijo
http://www.merkur.si/delavnica/zascitna ... lica-13402
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 15.10.2016 19:27

Če pogledata zgornjo povezavo do Merkurjeve trgovine, pod podatki za masko piše:
Čas varne uporabe: dve leti.
Kaj to pomeni? " Rok trajanja " 2 leti?! Potem jo pa vstran vežeš?!
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a orhideja » 15.10.2016 20:18

Prej kot Merkur bi jaz priporočil da obiščete spletno stran:
http://www.weld.si/
Z njimi imam dobre izkušnje. Lahko jih pokličete in se dogovorite, znali vam bodo strokovno svetovati izbiro glede na vaše potrebe.
lp
orhideja
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 16.10.2016 5:37

povezava za masko je bil navedena samo kot primer za tak tip maske,ker je bila najbližja. Čas varne uporabe: dve leti- velikokrat zasledimo neke roke, to je bolj da krijejo sami sebe, a po tem datumu je kar naenkrat pa…..( za hobi, verjetno bo potegnil prve vare ) ve se ,da ni za profesionalce.
http://www.varez.si/varilna-oprema/oseb ... S-ADC-Plus
400 € dat, če jih imaš ni problem, ( maska dražja od varilnika ?) more bit pa že kar oreng posel, da prenese take stroške nabave ) se pa tudi kar spraska po 2 letih profesionalnega dela, .....
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tomazgabrovsek » 17.10.2016 16:08

Masko bi uporabljal izključno samo za obločno varjenje. Bo ta ki jo imam ogledano zadostovala mojim potrebsžam? Če ne raje dam za nekajkrat dražjo. Hvala za odgovore.
Tomaž Gabrovšek
tomazgabrovsek
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 18.2.2018 22:17

Zanima me kakšno masko izbrati za pulzno varjenje (mig)? Se kar čuti v očeh po varjenju z pulzom. Je problem samo hitrost zatemnitve?
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 19.2.2018 3:27

Pomojem je problem da je frekvenca pulziranja v motečem območju. Tako kot stari ekrani, če si en čas gledal vanj si tudi "čutil v očeh". Za oči je lažje tudi če podaljšaš zakasnitev po koncu varjenja in zatemnitev za stopnjo ali dve (seveda dokler dobro vidiš). Pri tigu je zame taka motilna frekvenca 10-35 hz.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a welder » 24.2.2018 12:41

Načeloma za pulzno varjenje nebi potreboval boljših senzorjev (kot npr. za TIG varjenje). Maska ti nebi smela odpirati tudi če imaš "delay" na minimum, ker je pulzni oblok izredno svetel (močan). Veliko varim na pulzu in nimam nobenih težav z masko... Uporabljam Fazorja: http://www.ingvar.si/ingvar-varilna-opr ... -fazor1000
welder
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 25.2.2018 20:15

Spet te spletne trgovine, ki nimajo cen zraven. Pa jaz se ne bom matral da mi ceno povedo.

Hvala@kennyu za odgovor.

Je pa pulzni oblok res močnejši od navadnega... Pravijo da je škodljiv za telo... Spet eni pravijo, da je manj sevanja, kot pri navadnem... ???
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 25.2.2018 20:42

Jaz poznam kar nekaj švajsarjev, ki so po cca. 30 letih še kar živi. Enega še prav posebno - mene. :D

Ne kompliciraj, danes so vse maske ki so nekje v sredini glede denarja, dobre. Jaz uporabljam Speedglass. Verjamem da so tudi drugi proizvajalci v redu, bistvo je, da imaš urejeno dobavljivost zaščitnih stekel in Li baterij (potrošni material).

Če pa delaš več ur / dan za varilno mizo, pa razmisli o ventilaciji.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost