Napisal/-a sanka » 13.2.2018 22:06
Pozdravljeni,
zdajšnji bojler ki ga imamo nam je začel spuščati, nisem ga še uspel pregledati kako resna je težava, ampak nekako se mi dozdeva da bo počasi odslužil svoje, je letnik 2004, pa tudi že takrat kvaliteta ni bila več kar je bilo včasih. Pa vendar potrebno se bo odločit za nov bojler in zdaj me zanimajo mnenja, kateri je približno vreden nakupa in svojega imena. Dozdajšnji je ODÖRFER PLUS 150/1 samostoječ, kombinacija gretja vode iz centralne peči kot glavni vir, ter električni grelec, to je bilo v primeru da se nam slučajno kaj zgodi na peči in ostanemo brez glavnega vira ogrevanja sanitarne vode, vklopimo elektriko in gremo dalje....
Roko na srce, to elektriko smo vklopili ravno 2x pa še to zaradi preizkusa....po mojem niti ni več treba kombinacije, bo verjetno samo glavni vir ok, centralna peč je VALHER 24 nekaj, kombinirana, olje primarno, peleti(predelava vrat za drva z nameščenim gorilnikom ferroli p7) sekundarni vir gretja peči. No ker so pri hiši tri babe in jaz ter pes, absolutno 150L, za manjšega sploh noče nobena slišat, pa tudi izkušnje z 150 litrskim so super, voda je čez cel dan vroča, razen zvečer ko se babe tuširajo, potem vedno najebem jaz.....če grem takoj za njimi....
prostostoječ je tale in tudi nov mora bit prostostoječ ker nimam prostora ga na steno montirat....
in je tole tud vse kar se specifikacij tiče, mogoče sem kaj pozabil, če sem, me opomnite.
Torej lahko poda kdo svoje mnenje, kateri bojler bi bil primeren ali izkušnjne z dozdajšnjimi. Odkrito, gledam naprej ODORFER ampak......kačin kačin kačin.....