STROJNISTVO.com • Poglej temo - čelni nakladač- vpetje

čelni nakladač- vpetje

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

čelni nakladač- vpetje

OdgovorNapisal/-a zlobecc » 24.2.2018 19:22

Pozdravljeni,

Zanima se za nakup sprednjega nakladača za traktor.
Cenovno mi odgovarja en model, ki pa nima identičnega vpenjala za traktor katerega imam jaz.
Zato me zanima če je bil kdo v istem položaju in se je odločil za kaj takega, da sam spremeni določene dele vpenjal da paše na traktor.
Dobrodošle vse informacije.

HVALA,
Lep pozdrav.
zlobecc
Novinec
Novinec

Re: čelni nakladač- vpetje

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 27.2.2018 0:13

Jaz sem to parkrat delal. Pač ljudje kupijo nakladač, ki je bil na X traktorju. Najprej pazi, da ne bo nakladač prevelik-to ljudje radi nardijo. Pri tem ne glej tolk na konje, ampak na velikost traktorja. Zdaj imaš kompaktne izvedbe traktorjev (sadjarske, vinogradniške..), ki imajo konjev dost, so pa čist kratki-vsi pa sam konje gledajo-saj je za 90 konjev traktor, pravjo -traktor pa k ficek napram nakladaču. Nakladač v spuščenem položaju mora bit čim bliže traktorju-najboljše je, če je prečna povezava na nakladaču tik pred motornim pokrovom. Če vse skup postaviš na ravno podlago, naj ima dno kible možnost spusta še kakšnih 5-8cm pod nivo tal-da boš lahko kaj pobral tud ko ne boš čist na ravnem stal. Ker je vpetje(vrtišče) dvižnih rok visoko, moraš zadevo povezati spodaj pod traktorjem, da ga učvrstiš levo-desno, da ti ne populi vijake iz bloka pri kabini-še boljše pa je, če lahko L in D del vpetja povežeš nad motornim pokrovom. Je pa to kar zaj.. delo, če hočeš dobr napravt. Sestaviš na traktorju, snameš, povariš, pobarvaš ,nazaj namontiraš.. Pa vse kar v roko primeš ma 50 kil pa več-jaz sem to delal iz 20-25mm plate. Sam z rezilko pa varilnim aparatom bo težka. Pri vpetju pazi, da se ti kolesa pri zavijanju kam ne zadevajo, tud ko se ti prema nagiba. Tud do filtrov je treba še priti, pa šipke za olje, alternatorja, hauba se mora odpirat..
Pazi, da ti bo vpetje leva pa desna stran res enako, da ne bo pol postran stal al pa nevzporedno z osjo traktorja. Pazit moraš tud pri hidravliki-JD ima čist poseben sistem, ne moreš kar nekaj doštukat, pri drugih ni tak problem. Preden bo gotovo, bo kar nekaj ur dela, ne bo en dan gotovo.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zlobecc » 27.2.2018 20:04

Hvala za odgovor.
Po premisleku smo se odločili za novega :=)
zlobecc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 27.2.2018 20:28

sajko:

govoriš o povezavah traktorja, nisem še videl, da bi počil ali spulilo vijake spodaj, če je že, ga je odtrgalo vedno na gornjem delu zvona, zato so spodnje povezave "blažev žegen", koristi nobene škodi pa tudi ne, zato, so samo za dober občutek, če se že dela tiste famozne povezave, naj bodo v natezni coni, ta je pa običajno "zgoraj"..., v tlačni ne koristijo bog ve kaj..., je samo metanje materiala v nič..., sem imel vedno piz... glede tega kam dat te "povezave", ali zgoraj ali spodaj...???
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JanDeb » 27.2.2018 21:13

Kjer je povezava pravilno narejena pride povezava privijačena spredaj čisto na koncu motorja, odzadaj pa pride privijačena okoli zadnjega mostu, sam nakladač pa pride vpet direktno na povezavo in nič na traktor. Torej sam traktor ne trpi nobene obremenitve na upogib ampak samo kolikor trpi sprednji ter zadnji most zaradi obremenitev nakladača.
Lp
JanDeb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 27.2.2018 21:26

jan to ja, z vpetjem se ne sme povzroćati dodatnih momentov na osnovno knstrukcijo....
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 1.3.2018 20:55

Morda ni bilo napisano čist jasno, ampak če je privijačeno na blok motorja s strani, pa ni nikjer nobene povezave, vpetje miga levo desno, če je pa vsaj spodaj še povezano, je pa že dost boljše-sem pa napisal, da je najboljše povezat zgoraj. Pa ne gre se za vijake spodaj, ampak bočno pri kabini-kjer pač so luknje za vijake-kjer jih ni, jih je težko dat. :D Itak pa se je možak odločil za novega, tako da me lahk nehate peglat.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 2.3.2018 10:33

sajko:
dobro malo sem se zajeb...aval tudi s temi traktorji, ja tu so vedno problemi, kam kaj vpeti (delal sem s snežnimi plugi "zaresnimi" in vpetji, pa so bile želje še spodnje povezabe...???, da ga nebo "zdoraj" odtrgalo???, čemu, prepričanega ne moreš prepričati..., samo metanje materiala v "kiblo", blažev žegen..., vse kar daš gor je zelo vitko, zelo hitro uklon???, vijaki, če niso "pass" se s časom "losajo", ni več toge zveze, okrepi samo nateg???, če ga, to ja...), da osnovne konsrtukcije dodatno ne obtežiš..., dobro malo te bomo pa... :D , mislim pa, da je John deere rešitev ena boljših, z vzdolžnimi jeklenimi nosilci nosilci, tu te ni rabila boleti glava, kam kaj vpeti... :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 2.3.2018 10:52

dobro, snežni plugi niso pri delu kritični, obtežbe so pretežno tlak, ja če pa ima "majstor" spredaj plug cca 800kg+ zadaj pa še posipalnik, poln peska cc 1m3, to pa so že obtežbe pri malo hitrejši vožnji - dinamika (2...3+ g???) in povzročajo kar hud nateg na gornjem delu, "guss" pa vemo kaj je..., pa še nizke temperature...,

so pa fantje sami izdelali prednjo vpenjalno "plato", da bodo "prišparali" in gor obesili "naš" plug, pa je odtrgalo plato in je z deere-om zajahal - nasedel na plug, ne naprej ne nazaj (slik ne najdem :evil: ), pa pri 20 cm snega, čista "pizdarija", sneli so ga lahko z avtodvigalom, malo za ilustracijo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 2.3.2018 18:48

Če smo že pr tem-ene 15 let nazaj je tud enmu iz Krškega (zasebno lahk tud povem komu) odtrgalo Rikotove plate na kamionu, pa je imel Riko vpetje in plug-in to na dveh kamionih -prvega zvečer, drugega pa zgodaj zjutraj-s taprvim je tud zajahal plug, da mu je razbilo karter, kardane povilo, pa še kaj, pri drugem je imel pa srečo, da je plug odneslo v desno, pa mu je sam desno luč, odbijač pa stopnico odtrgalo. Tisto reč sem pol jaz popravljal, da je lahk vsaj z enim kamionom delal naprej, tako da lahk nehamo o tem, kaj je "zaresn" vpetje. Pa tud kakšn spuljen vpetje od nakladača in čelne hidravlike sem popravljal, nekaj malga so me na faksu naučil o nategu, tlaku,upogibu pa strigu, tko da vsaj za silo vem , kaj delam-in si domišljam, da tud kaj zaresnga znam nardit.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 2.3.2018 22:58

nisem riko-tovc plugi, sem bil tudi tam ampak druga firma... kor...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov