Napisal/-a fogl » 4.7.2018 7:25
Ja, motor je zraven, samo ni sestavljen - električni del ni problem.
Nekaj od hidravlike manjka - poglej da so cevi v zraku. Sem sicer kontaktiral proizvajalca, pa so hoteli 600 EUR za dokumentacijo (računali so 5 ur dela/iskanja). Nekaj informacij sem sicer dobil:
- v ohišju na levi strani je multiplikator tlaka 6bar zrak -> 220 bar olje. Ta stisne glavo da se ne vrti.
- potem pa sta še dva cilindra menjavo mize. Zadaj na sliki lahko vidiš še dva kvadratna profila, ki se ju ravno tako lahko vpne.
- na levi iz ohišja gleda en cilinder, ki ima kot nek lastovičji rep, da potegne mizo na glavo
- da desno pa je v ohišju drugi cilinder, ki ima samo čep, ki se nasadi na mizo iz druge strani in potiska mizo proti glavi.
Vrtenje mize in multiplikator tlaka morata biti sinhronizirana - to mi je jasno. Ne vem pa kako je bilo narejeno vpenjanje (ročno/avtomatsko) in na kakšen tlak. Ali misliš da sta ta dva cilindra, ki držita mizo, ravno tako popustila pri vrtenju? Ali se batnica lahko vrti v cilindru? Ali to pomeni, da nisi mogel imeti sočasnega vrtenja in obdelave, ampak samo nastavljanje fiksnih pozicij med obdelavo?
Lep pozdrav,
Klemen