epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Slavcr napisal/-a:Ethan, si me malo razkuril. Pred Žerjavarjem snamem klobuk, ti pa ga (nekoliko preveč arogantno) poučuješ o uporabi izrazov?
Navajam:
""""Sicer pa so bili vsi tehnični podatki na razpolago pri dobavitelju kovinskih profilov tudi s tvojimi"špirovci", čigar izraz napačno uporabljaš !""""
Torej:
Tale tvoj umotvor v slovenščini pomeni, da Žerjavar napačno uporablja nek dobaviteljev izraz? Če si mislil povedati kaj drugega, se pa nauči uporabo in pomen besede "čigar".
Pa še to:
Torej, Žerjavar naj bi zato, da bi tebi pomagal, iskal podatke pri neznanem! dobavitelju profilov, res?

masinist napisal/-a:Žerjavar je vrhunski strokovnjak in tudi kot človek je zelo prijazen, vedno pripravljen pomagat in vsake pohvale vreden. Tu na forumu ne samo da računa potrebne dimenzije, ampak tudi razloži potek izračuna oz. popravlja naše izračune.
Zato bodite spoštljivi in veseli, da imamo takšnega človeka na forumu.
lp, masinist

Se popolnoma strinjam, tudi zavedam.kekoT napisal/-a: Vsi, ki smo par let "aut" in nismo povezani s stroko ne moremo več biti vrhunski strokovnjaki. Elementarna znanja, razmišljanja in občutek do neke meje obstaja, tehnološko pa po dveh, treh letih neprofesionalnega dela zastariš. Svet gre naprej in Zemlja se dalje vrti
Se strinjam. Meni je zadoščal izraz: pasnica, stojina, diagonala, vertikala .... , kar je bilo obremenjeno na upogib pa je nosilec. Ko sem se podal v sfero ostrešja, pa mi je manjkalo izrazov za nosilce z različnim položajem in funkcijo, sem prevzel "lesene" izraze. Težko me kdo prepriča, da izraz špirovec, v tem konkretnem primeru, ni primeren za nosilec, ki teče rahlo poševno (smer nagiba kritine) in nadaljuje navzdol v loku (še vedno v smeri nagiba kritine). Ja izraz lega je logično nekaj, kar leži (na zidu). Ali je nosilec podprt na obeh koncih še vedno lega ( vmesna lega pri trapeznem obešanju na individualni hiši)?Ves delovni staž projektiram jeklene konstrukcije in izraza "late" in špirovec v jeklenih konstrukcijah ne poznam in se nikoli nisem srečal z njim

Žerjavar napisal/-a:Se popolnoma strinjam, tudi zavedam.kekoT napisal/-a: Vsi, ki smo par let "aut" in nismo povezani s stroko ne moremo več biti vrhunski strokovnjaki. Elementarna znanja, razmišljanja in občutek do neke meje obstaja, tehnološko pa po dveh, treh letih neprofesionalnega dela zastariš. Svet gre naprej in Zemlja se dalje vrtiSe strinjam. Meni je zadoščal izraz: pasnica, stojina, diagonala, vertikala .... , kar je bilo obremenjeno na upogib pa je nosilec. Ko sem se podal v sfero ostrešja, pa mi je manjkalo izrazov za nosilce z različnim položajem in funkcijo, sem prevzel "lesene" izraze. Težko me kdo prepriča, da izraz špirovec, v tem konkretnem primeru, ni primeren za nosilec, ki teče rahlo poševno (smer nagiba kritine) in nadaljuje navzdol v loku (še vedno v smeri nagiba kritine). Ja izraz lega je logično nekaj, kar leži (na zidu). Ali je nosilec podprt na obeh koncih še vedno lega ( vmesna lega pri trapeznem obešanju na individualni hiši)?Ves delovni staž projektiram jeklene konstrukcije in izraza "late" in špirovec v jeklenih konstrukcijah ne poznam in se nikoli nisem srečal z njim

masinist napisal/-a:Zame je Žerjavar Vrhunski Strokovnjak, če prav je upokojen.
Naj povem samo en primer zakaj.
Skupaj sva delala konstrukcijo in preračun kompletnega CNC frezalnega stroja. Osnova je bila jeklena, polnjeno z mineral gusom od nemške firme Rampf. Ko sem bil v kontaktu z strokovnjaki iz Rampf-a in smo optimirali konstrukcijo so bili pozitivno presenečeni nad delom, ki ga je naredil Žerjavar in se zanimali kdo je ta človek.
Več ne bom nadaljeval, ker menim, da je tukaj na forumu ogromno dokazov o Žerjavar-jevem znanju in človeški pripravljenosti pomagati so človeku.
lp, masinist

Res je. Je pa človek izumljal poimenovanja posameznih predmetov, da se je lažje sporazumeval brez skic, risb ali načrtov. Pa se skušajmo pogovarjati o elementih ostrešja "po strojniško". Bodo kar nosilec 1, nosilec 2, nosilec 3, … namesto lata, špirovec, lega, … Ali se razumemo enako dobro? Pa saj ni važno, kdo se pogovarja (stručko, fušar ali kmet), važno je, da se razumejo. Se zelo malo spotikamo ob augenmas, hamer, ali borer, čeprav bi se bolj upravičeno, ker imamo za vse to domače nadomestke.se pa lata in špiravec v jekleni izvedbi čuje prej ko slej amatersko

Nisem šel gledat objekt. Sem se slučajno tam mimo peljal in ga videl. Res pa sem se dva tedna pozneje na približno isti poti nalašč peljal mimo, že doma pa vzel s sabo fotič, beležko in merilni trak. Ne zaradi Ethana ampak zaradi moje radovednosti. Na ethanovi fotki je stvar izgledala precej drugače in sem imel velike pomisleke glede funkcionalnosti. Sedaj sem videl, da ni konstruktivnih napak niti izrazitih šibkih točk. Je pa po mojem mnenju dopustna obremenitev od snega nekaj manj, kot bi naj za to lokacijo bilo potrebno. Nikakor pa ni narejeno za vse lokacije SLO. Kdo je proizvajalec ne vem, lastnika ni bilo doma (še ni vseljen), da bi se z njim pogovoril, njegov sosed ni vedel želenih podatkov.Duroplast napisal/-a: še namesto Ethana ste šli na lokacijo pogledat kako izgleda objekt...

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov