STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vsebina jeklenke s tehničnim plinom

Vsebina jeklenke s tehničnim plinom

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Vsebina jeklenke s tehničnim plinom

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 26.7.2018 15:30

Zdravo,

Ko dobivate jeklenke s tehničnim plinom (npr. Starmix C-18 ali kaj podobnega), koliko so polne jeklenke?
Mi smo imeli spomladi eno reklamacijo dobavitelju ker je bilo notri cca 180 bar namesto 200. Takrat so nam dali potem dobropis s pripombo da nam najbrz manometer ne dela prav.
Potem je bilo kar nekaj jeklenk ok (200bar), sedaj pa smo zopet dobili 2 s cca 180bar. Dobavitelj pravi da nam ne dela manometer in da ga moremo zamenjat. Ne slisi me (noce slisat) da je bilo zadnjih npr 6 jeklenk ok napolnjenih -> pravi da nam kaže manometer 20 bar premalo :)

Kakšne izkušnje pa imate ostali?
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Vsebina jeklenke s tehničnim plinom

OdgovorNapisal/-a hemiv8 » 30.7.2018 7:41

meni se tudi zdi da ni vedno enako, enostavno všasih se mi zdi da precej hitreje zmanjka, nikoli se pa nisem še posvetil temu, bi blo za malo kontrolirat
hemiv8
Pripravnik
Pripravnik

Re: Vsebina jeklenke s tehničnim plinom

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 7.8.2018 19:42

Posodi si manometer kje v bližini za kontrolo, ter vse skupaj posnemi -video z obema, da se prepričaš ,če je kakšno odstopanje. Ali greš s svojim manometrom do koga ,ter pri njih preveriš morebitno odstopanje.
Morda novo prispelo jeklenko stehtaš pri novi dobavi ,ter ,ko je prazna, vidiš kaka je razlika , zapišeš v tabelo ,kot dokaz z podatki in videom, reklamiraš dobavitelju ,če smatraš da so odstopanja v tvojo škodo, s pripisom, da boš menjal dobavitelja, se bodo morda zresnili….
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost