STROJNISTVO.com • Poglej temo - Diplomska naloga

Diplomska naloga

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Diplomska naloga

OdgovorNapisal/-a mer3d » 26.11.2018 18:10

Pozdravljeni,

Sem študent 3. letnika faklutete za strojništvo, pa sem ravno pri iskanju teme za diplomsko nalogo. Pa me zanima, če se spomni kdo kakšne vredu teme za pisanje diplomske naloge? :D

Lep pozdrav.
mer3d
Novinec
Novinec

Re: Diplomska naloga

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 26.11.2018 18:15

mer3d napisal/-a:Pozdravljeni,

Sem študent 3. letnika faklutete za strojništvo, pa sem ravno pri iskanju teme za diplomsko nalogo. Pa me zanima, če se spomni kdo kakšne vredu teme za pisanje diplomske naloge? :D

Lep pozdrav.

Ne bodi len in se zmigaj do prvega laboratorija, kjer so ti bile lab vaje kolikortoliko všeč.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mer3d » 30.11.2018 18:17

Hvala zelo ste mi pripomogli z odgovorom :lol:
mer3d
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 30.11.2018 18:20

Ne vem kaj si pričakoval... vsak je malo drugačen in mu je kaj drugega všeč... Tudi smeri na strojništvu je več...

Sam sem recimo pisal o pnevmatskem delu konfekcijskega stroja... Ni ravno zanimivo, je pa to kar sem takrat u firmi delal preko študentskega servisa in zakaj nebi tega izkoristil...
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 1.12.2018 20:04

mer3d napisal/-a:Hvala zelo ste mi pripomogli z odgovorom :lol:

Upam, da to ni bil sarkazem, sicer moramo nekaj razčistiti.

1. Za diplomo potrebuješ mentorja
2. Potencialni mentorji (profesorji) tesno delajo z laboratorijem katedre katere predmet poučujejo.
3. Osebje ti bo predstavilo aktualne probleme in možne teme, kjer ti lahko nudijo mentorsko pomoč.
4. Stopil boš v kontakt z ljudmi, do katerih boš hodil na konzultacije.
5. Spodobi se, da se je bodoči inženir pri svojih 21-ih letih sposoben samostojno dogovarjati s KOLEGI. Ni težko... navežeš kontakt , opišeš zadevo, se dosledno dogovoriš in se dogovora tudi držiš.
6. Zate se gre.

Obstaja tudi druga opcija:
Lahko si pasiven in čakaš, da bo vse padlo z neba.

Kako je vseskupaj zgledalo pri meni? Lani sem po predavanjih stopil v kontakt s profesorjem, vprašal kako in kaj. V 15 min smo se dogovorili, poslal sem e-mail in se dogovoril za prvi sestanek, kjer so me povezali s somentorjem. Tam smo se na licu mesta dogovorili, o čem bi lahko pisal. Vse ostalo je na tebi, da samostojno DELAŠ DELAŠ DELAŠ in vmes v primeru vprašanj hodiš na sestanke. Nikar ne pričakuj, da ti bodo karkoli na pladnju prinesli. VSE boš delal samostojno, kot se tudi spodobi.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 123go » 13.12.2018 17:21

Mislim, da avtor te teme ni mislil nič slabega - očitno mu zgolj primanjkuje idej, pa je malo povprašal, če ima kdo kaj zanimivega v mislih.
123go
Novinec
Novinec

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov