STROJNISTVO.com • Poglej temo - Strojna fakulteta Ljubljana - Ali sploh še želijo strojnike?

Strojna fakulteta Ljubljana - Ali sploh še želijo strojnike?

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Re: Strojna fakulteta Ljubljana - Ali sploh še želijo strojn

OdgovorNapisal/-a Panzeraustirol » 21.12.2018 15:40

Hahahah, mislite da sva jaz in max ista oseba? Se greste mal agente UDBE ali kaj? :roll:

Dejstvo je, da sprememba pogojev sredi tekočega šolskega leta v katerem koli primeru ni dobra. Tako kot je rekel gospod Duhovnik, bivši dekan strojnega faksa: srednja šola bi prej mogla vedeti kaj bo želela fakulteta, da se lahko spremeni učni načrt pri v tem primeru matematiki in da se strmi k pripravam za matematiko na maturi, predvsem za tiste ki ne razumemo matematike.

Drugi problem je odstranitev mehanike kot možnega petega predmeta ampak to je bilo že desetkrat prej omenjeno tako da se ne mislim ponavljati.

Vi, ki ste tu stara šola, verjetno nikoli ne boste razumeli tega problema, ker ste imeli druge vpisne pogoje v vaših časih. Vprašal sem vas za mnenje, ki pa ga je nekaterim očitno zelo težko izraziti konstruktivno, seveda z nekaterimi izjemami. Tistim, ki je uspelo mnenje normalno izraziti se iskreno zahvaljujem. Nima pa smisla članka nadaljevati, ko imajo določeni udeleženci mokre sanje o profesoricah na fakulteti.

Panzer over and out :D
Panzeraustirol
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 21.12.2018 16:26

mulc!!!
a ti sploh veš kdo je bila gospa PROFESOR Pavlina Mizori Oblak, to je bila gospa z velikim G, pri kateri je bilo računstvo res šala, zato o nekih mokrih sanjah???, če imaš ti zjutraj mokro pižamo, glej, kar naj bo, pač pride..., si res še prešmrkav, to pa dobesedno, okoli razvajenega želodca se te drži še mamino mleko..., uf še bo bolelo, ko jih boš dobival "okoli kepe"..., rečem samo še mulc šmrkavi... in to je to...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 21.12.2018 17:08

Ne se ukvarjat s tem kar si mislijo dinozavri @Panzeraustirol

Slika
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.12.2018 17:17

ktm

zdaj pa še ti hebeš... :evil: :D
glej, padu sm mau not k sm spet mau učitl, na eni strojni :evil: :D , uf,,,, ne dobijo mlajših, hebiga si ne upajo???, ampak je luštno..., v Črnomlju so dobili učitla šele na tretji razpis..., in..., dobro nevem kako je drugje...

ja zjutraj se vedno uščipnem, če sem še... :D :D :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 21.12.2018 21:32

Deca sploh niso razumela kaj sta kolega Kalin in Duhovnik razlagala.

1. Fakulteta je odločbo sprejela mnogo prej in ne šele tik ored zdajci, kot bi radi dokazali.

2. Fakulteta ni zadolžena za komunikacijo s srednjimi šolami, niti je ne vodi.

2.1 Fakulteta iz tega razloga ne bo šla vsake šole posebej obveščat, da se bodo sonca pripravila.

2.2 Fakulteta ni odgovorna za to, da je informacija prišla na vašo šolo prepozno. Ampak hej, nekdo mora biti kriv.

3. Matematika mora biti obvezna na maturi, saj večina dijakov zaradi slednje (pa verjetno tudi kake OGTD ampak pustmo sitnice) ne zdela prvega letnika.

4. Z obvezno matematiko na maturi se izloči anomalija "izogibamja" matematiki ker nekomu ne paše. Ampak če nekomu res ne sede matematika naj RES raje ne hodi na faks. Ker matura ni niti PRIBLIŽEK temu kar jih še čaka.

5. Tudi Lepo so povedali, da s tem želijo odvrniti nelojalno konkurenco pri vpisih na fakulteto. Ve se, da so mesta omejena in na fakulteto rinejo tudi Fiktivni študenti zaradi statusa. Ti so največje s*anje zaradi katerih potem bodoči ZAINTERESIRANI študentje trepetajo za sedeže. Fiktivce bi matematika odvrnila od vpisa in PRAV je tako. Ker je skrajno žalostno, da sem nekatere kolege v 1. letniku poučeval o tem, kaj je vektor, po treh mesecih so pa obupali in se prepisali na FF. Ampak med vpisi so odžrli mesto nekomu drugemu.

Ugotovljeno je, da ste samo zmešali DREK. Obenem pa je skrajno žalostno, oz sramotno, da so STARŠI klicali na 24 ur, kot je povedal voditelj. Vsako leto v času informativcev opaziš čedalje več staršev zraven bodočih brucov... še mal, pa bodo začel z vami hodit na pir po predavanjih.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.12.2018 21:57

duro..., ti si kot franc josef: "kajzer"..., res...

ti si res od UDB -e , CIA -e, KGB-ja, MOSAD - a EM4, ma ja, če bo mulca pelala mama na pir k "žmauc", saj veš kje je to, bom šel pomagat..., ni panike..., dobro mali bo 0,2 otroškega, z materjo bova pa pravega vsak svojo pravo nedeljivo celoto...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 21.12.2018 22:09

@vili

Ah jebiga, prevečkrat gledal "Das Leben der Anderen" pa se hitro nalezeš STASI dialoga :lol:

Hm... sta bila med nami Semafor in Forester bolj aktualna kot Žmauc.. :lol: pa kak je bilo fino it na pelinkovac/ dva pred vajami za OGTD da se ni roka tresla :D :P

Eh... tak me pa še mag čaka potem pa štajga Bruttosozialprodukt. :roll: :wink:

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.12.2018 23:16

Duroplast, kot lahko vidim, si dokaj svež študent in boš delal še magisterij po bolonji? Verjetno opisuješ stanje na fakulteti v zadnjih par letih. Če je tako, me veseli, da se trudijo držati nivo.

Po odgovorih pa opazujem, da ti strojništvo ni tuje. Ali odraščaš v kakšnem domačem podjetju? Če ne in je vse posledica lastnega zanimanja, potem si eden izmed redkih in vse pohvale...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 21.12.2018 23:59

grega09 napisal/-a:Duroplast, kot lahko vidim, si dokaj svež študent in boš delal še magisterij po bolonji? Verjetno opisuješ stanje na fakulteti v zadnjih par letih. Če je tako, me veseli, da se trudijo držati nivo.

Po odgovorih pa opazujem, da ti strojništvo ni tuje. Ali odraščaš v kakšnem domačem podjetju? Če ne in je vse posledica lastnega zanimanja, potem si eden izmed redkih in vse pohvale...

Pravilno opažate. Opisujem trenutno (beri. aktualno) stanje. Trenutno koristim Absolventski stalež za pisanje zaključne naloge, ki je vezana na obrt (obsežnejša naloga).

Res je, doma imamo obrt (plastičarji pač) kjer sem od malega tudi kaj pomagal (dokaj raznolike naloge, se moram pohvalit). Nekako se je taglaven špas s strojništvom začel, ko sem s fotrom prvič šel orodjarjem na obisk (12 letni smrkolin) ... Uuuuu madonaaaa. :o So bile očke kar okrogle, ko sem stružnico pa takrat novega Morija videl v akciji :lol: ampak... doma strogo plastika, brizgalke, proizvodnja, logistika, meritve in dokumentacija :lol: aja pa razduranje in sestavljanje orodij je blo zmer fino :lol: pa še na Teh. Gimnazijo sem vpisal tko da do mature sploh stružnice taknil nisem, dokler nisem tu pofirbcal, kje bi lahk "probal" . :D

V glavnm... tko se je začelo, zdaj pa rinem proti tituli. Vse ostalo, kar je širše od doma ponujenega je pač plod samoiniciative in posluha za predavano snov. Za vsako znanje človek lahko nekako najde uporabno vrednost.

Na koncu moraš biti vsaj toliko ekonomista da veš, kaj si naredil. Če si na primer s svojim delom prispeval k manj napakam procesa, manj porabljenim virom, prihrankom časa, etc. lahko svojo dodano vrednost utemeljuješ s celokupnim ekonomskim prihrankom v primerjavi s prejšnjim stanjem. :roll:

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 22.12.2018 8:56

No, potem pa ni čudno, da si še toliko svež z matematiko. :D Želim, da tako čimdlje ostane.

Pa pazi na kakšne večje sisteme, da ti ne vzamejo vse volje. Še tisti procent takšnih, ki jih je kaj zanimalo med študijem, se potem zelo zmanjša, ko te življenje doleti... In potem si čuden, če si preveč firbčen, ker so vsi drugačni. :D
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 22.12.2018 9:05

grega09 napisal/-a:In potem si čuden, če si preveč firbčen, ker so vsi drugačni. :D

To je že na faksu problem med vrstniki.

Neumno je, ko te vsi postrani gledajo, če na predavanjih nekaj vprašaš, ko je čas za vprašanja. :roll:

Spomnim se enih predavanj, (mislim da je bilo pri prof Emriju) ko smo v prvem letniku nekaj reševali s parcialnimi odvodi o katerih prej nismo slišali ne bu ne mu. Mislim saj kinematika je meni jasna ampak tista matematika, je malo medla ker nisem vedel fore parcialnega odvoda, da med odvajanjem ene spr. Ostalo obravnavaš kot konstante. V klopi je vse šumelo, ker nikomur ni bilo.nič jasno... profesor je 3x vprašal, če razumemo in tišina, čeprav so vsi tihi šinfali ... dvignem roko -> hihihihihihi cela klop, Pa pejte v Ku*ac sem si takrat mislil. Seveda po zastavljenem vprašanju sem bil poklican pred tablo, da sem pred celo predavalnico reševal/demonstriral postopek.

To je tisto o čemer govorim. Na faks se vpisujejo ljudje, ki jih smer sploh ne zanima. Slišali so "to je perspektiva" in navali narode.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 22.12.2018 9:38

Duroplast napisal/-a:Neumno je, ko te vsi postrani gledajo, če na predavanjih nekaj vprašaš, ko je čas za vprašanja. :roll:

Potem se pa nekatere stvari niso dosti spremenile. :D Sicer pa, kako bi se?

Jaz včasih razmišljam, da je vseeno narobe, da so nekatere stopnje izobraževanja čisto brezplačne (pustimo zdaj ob strani stroške življenja v glavnih mestih študija za ljudi, ki niso iz teh mest, tudi sam sem bil med njimi). Marsikaj bi rešil, če bi bilo treba par € (koliko je zdaj vprašanje?) odšteti vsak semester. Je pa res, da se vse skupaj lahko hitro izrodi in tisti, ki so sposobni, pa ne morejo plačati, bi lahko izpadli iz te igre... Da ne bo kdo skočil name, da hočem plačljivo šolstvo vpeljati, samo marsikje je to nekaj normalnega (so sicer drugi ekstremi, kar se cen tiče) in nihče te ne gleda postrani, ko se nekaj sprašuje, če si prej dal par tisoč € za študij. Pa še profesor lahko hitro odleti, če se kaj veliko za*ebava, kot so se nekateri iz starih generacij v teh krajih, kako je danes ne vem. Tam je ocenjen s strani študentov, ki so za študij plačali in to pač nekaj šteje.

Je pa res, da imamo nivo izobraževanja kar visok, glede na to, da je vse skoraj brezplačno. Dokaj redkost menda...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 22.12.2018 9:54

duro..., "kajzer"..., kot franz beckenbauer...

rečem samo, če je to, to kar pišeš, kapo dol..., ja tudi jaz imam kot "kao profa" na tehniški podobne primere, tisti, ki nekaj želi je "jeba", sem mislil, da je to samo na tej stopnji, ko samo letijo hormoni po mednožju, pa je tudi kasneje prisoten ta "vzorec", ... kaj čmo, tak mamo.., smo pa že na kateri strani..., pa sem dal delat absolventu eno "pihdarijo" nič posebnega (za evre €), malo mehanike in 3d-ja, creota, sem porabil več časa za popravljanje dokumentacije in poročila, kot, če bi ga delal sam..., dobro je bil pa drugi, ki me je "skoraj nascal", dobro nisem se mu pustil, je bil res zavzet...

ja grega, so ga one tri (zah... :evil: ) dobro nalovdale računstva... :D , lepo...
Zadnjič spremenil vili, dne 22.12.2018 10:02, skupaj popravljeno 2 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 22.12.2018 9:56

Tu je pravo vprašanje, kako narediti POŠTENO selekcijo ob vpisu.

Ampak matematika v tem primeru MORA biti del le te.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxhaw » 22.12.2018 17:04

Selekcija je poštena. Matematika za na faks mora biti osnoven pogoj. Tudi če faks ni dolžan obveščati srednje šole jih mora nekdo drug in če bi bile srednje šole obveščene pravočasno bi taki ki nam matematika ne dela težav doprinesli določeno znanje in opravili z pogoji ki ih zahteva fakulteta. Taki ki jim matematika ne leži pa jim tudi eno leto ne pomaga tako da se ne bi vpisali na UNI v to sem prepričan. Zdaj je kar je obveščeni nisno bili, kdo je kriv za to pa tudi ne vemo. Zato bi bilo pošteno da vpisni pogoji stopijo v veljavo z pričetkom naslednjega leta.
Sam sem tak, ki sem imel željo oditi na univerzitetni program. Če to nebo mogoče je zame ena izmed možnosti London, drga pa je da se vpišem na VSŠ, ter nato nadaljujem.
Lp Max
Ps: to da sem bil edini dijak ki se je bil pripravljen postaviti pred tv ko so prišli in rekli da rabijo tudi enega izmed dijakov mislim da nebi smelo in upam da ne bo vplivalo na moj študij v prihodnje če se bom odločil ostati v sloveniji. :D
maxhaw
Novinec
Novinec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov