epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Fancy napisal/-a:Lp
Izpolnil anketo - zanimivo sestavljena
Veseli me, da se tudi mlajši rod ukvarja s tem, kar je moja generacija *zajebala*
Se da dobiti končne rezultate oziroma analizo ankete ?

Žerjavar napisal/-a:V kakem času bo slovenščina kot komunikacijski jezik med državljani Slovenije izumrla?
Ali je res tako težko delati s prevodom ankete? Osebno ankete niti pogledal nisem - protest zaradi amerikanizacije.

V Bruslju imajo prevajanje za vseh 28 (?) jezikov. Pa so tam v veliki večini šolani ljudje ki dobro razumejo, čitajo in pišejo v angleščini.Problem je, da bi po tej logiki morali anketo prevesti v vse jezike, saj se raziskava izvaja na mednarodnem nivoju.

Žerjavar napisal/-a:V Bruslju imajo prevajanje za vseh 28 (?) jezikov. Pa so tam v veliki večini šolani ljudje ki dobro razumejo, čitajo in pišejo v angleščini.Problem je, da bi po tej logiki morali anketo prevesti v vse jezike, saj se raziskava izvaja na mednarodnem nivoju.
Pri tej anketi boš dobil odgovore le od ljudi, ki jezik obvladajo, tega pa je morda 20% populacije. Torej dobiš odgovore le od 20% tistih, ki bi sicer bili pripravljeni sodelovati. Pa še ti so toliko specifični, da anketa nebo pokazala povprečnega stanja državljanov. Rezultat ankete ne bo verodostojen.

To je moja ocena.Toda ocena 20% pismenosti v angleščini se mi vseeno zdi pretirano nizka.

Žerjavar napisal/-a:To je moja ocena.Toda ocena 20% pismenosti v angleščini se mi vseeno zdi pretirano nizka.
Starejši od 50 let ocenjujem, da jih ustrezno angleško obvlada le 40% višje ali visoko izobraženih ter morda 10 % s srednjo izobrazbo.
Za mlajše populacije pa jih ustrezno obvlada angleščino 90 % višje in visoko izobraženih ter morda 50 % s srednjo izobrazbo.
Koliko od njih jih bo anketo izpolnjevalo po lastnih dejanjih in koliko po naučenih potrebah?
Sicer pa je meni vseeno, kakšen bo rezultat, ker na koristnost anketiranja ne dam veliko, je v glavnem metanje državnega denarja skozi okno.

Verjamem????Za sestavljanje, izvajanje in analizo ankete bo šel zgolj naš

Žerjavar napisal/-a:Verjamem????Za sestavljanje, izvajanje in analizo ankete bo šel zgolj naš
Kdo ti daje denar, da lahko živiš? Kdo bo končni koristnik rezultata ankete?

Tudi tu je državni denar. Oče te prijavi kot vzdrževanega člana in dobi olajšavo dohodnine, dejansko si prikrajšal državo za del očetove dohodnine.Kdo mi daje denar da lahko živim?Zaenkrat oče pod pogojem da redno študiram

Žerjavar napisal/-a:Tudi tu je državni denar. Oče te prijavi kot vzdrževanega člana in dobi olajšavo dohodnine, dejansko si prikrajšal državo za del očetove dohodnine.Kdo mi daje denar da lahko živim?Zaenkrat oče pod pogojem da redno študiram

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov