STROJNISTVO.com • Poglej temo - Anketa: Navade ravnanja z odpadom v gospodinjstvih

Anketa: Navade ravnanja z odpadom v gospodinjstvih

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Anketa: Navade ravnanja z odpadom v gospodinjstvih

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 22.3.2019 18:22

Spoštovane kolegice in kolegi!

Smo mednarodna skupina študentov, ki sodeluje na razvojnem projektu. V začetni fazi raziskovanja meddrugim preučujemo tudi navade potrošnikov pri ravnanju z gospodinjskim odpadom.

Prosimo vas za sodelovanje pri izpolnjevanju vprašalnika.

Vprašalnik v celoti poteka v angleščini, saj se raziskava izvaja na mednarodni ravni. Vaši odgovori bodo koristno prispevali k lažjemu razumevanju raziskovane problematike.

Povezava do vprašalnika:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... sp=sf_link

Vsem sodelujočim se vljudno zahvaljujemo za prispevane odgovore.

Lp!

Ekipa reTrash

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Anketa: Navade ravnanja z odpadom v gospodinjstvih

OdgovorNapisal/-a Fancy » 23.3.2019 6:01

Lp

Izpolnil anketo - zanimivo sestavljena

Veseli me, da se tudi mlajši rod ukvarja s tem, kar je moja generacija *zajebala*

Se da dobiti končne rezultate oziroma analizo ankete ?
Per aspera ad astra
Fancy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.3.2019 7:30

Fancy napisal/-a:Lp

Izpolnil anketo - zanimivo sestavljena

Veseli me, da se tudi mlajši rod ukvarja s tem, kar je moja generacija *zajebala*

Se da dobiti končne rezultate oziroma analizo ankete ?

Pozdravljeni,

Najprej hvala za izkazan interes in sodelovanje. Menim, da kolegi iz skupine ne bodo imeli nič proti objavi rezultatov, ko bo ta del zaključen.

Lp!

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.3.2019 7:47

V kakem času bo slovenščina kot komunikacijski jezik med državljani Slovenije izumrla?
Ali je res tako težko delati s prevodom ankete? Osebno ankete niti pogledal nisem - protest zaradi amerikanizacije.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hine » 23.3.2019 8:19

Enako.
hine
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.3.2019 8:32

Žerjavar napisal/-a:V kakem času bo slovenščina kot komunikacijski jezik med državljani Slovenije izumrla?
Ali je res tako težko delati s prevodom ankete? Osebno ankete niti pogledal nisem - protest zaradi amerikanizacije.

Ne gre za amerikanizacijo. Problem je, da bi po tej logiki morali anketo prevesti v vse jezike, saj se raziskava izvaja na mednarodnem nivoju.

Odgovore dobivamo iz večih držav, zatorej tudi odločitev da celotna anketa ostane v mednarodnem jeziku "Angleščini". Ne gre se za princip, ampak praktični vidik sporazumevanja. Jezik je v tem primeru zgolj orodje.

Za predstavo, od kod vse dobivamo odgovore:
Švedska, Nemčija, Avstrija, Hrvaška, ZDA, Nova Zelandija, Italija, in ostale članice EU. Prevajanje z Google translate v vse jezike bi bilo enostavno nesprejemljivo.

Slovenija je trenutno slabše zastopana, zato smo se v upanju na resne odzive obrnili tudi na vas. Sodelovanje je prostovoljno in nikogar ne silimo.

Vseeno moramo za potencialno zainteresirane idejo nekje predstaviti.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.3.2019 9:54

Problem je, da bi po tej logiki morali anketo prevesti v vse jezike, saj se raziskava izvaja na mednarodnem nivoju.
V Bruslju imajo prevajanje za vseh 28 (?) jezikov. Pa so tam v veliki večini šolani ljudje ki dobro razumejo, čitajo in pišejo v angleščini.
Pri tej anketi boš dobil odgovore le od ljudi, ki jezik obvladajo, tega pa je morda 20% populacije. Torej dobiš odgovore le od 20% tistih, ki bi sicer bili pripravljeni sodelovati. Pa še ti so toliko specifični, da anketa nebo pokazala povprečnega stanja državljanov. Rezultat ankete ne bo verodostojen.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 23.3.2019 10:53

bog ne daj, da sem v času mojega šolanja napisal ali rekel "šrauf", danes je pa kar ja vse amerikanizirano, ja je, pa toliko imamo proti njim, eno samo sprenevedanje, za "posrat"..., pa tudi povezava mi dela nekako čudno..., ni pomembno..., ja kot pravi žerjavar, "zjebali" bomo lep materin jezik..., enega najlepših, pa še dvojino ima..., zakaj ni v diplomatskem jeziku: francoščini..., samo vprašam...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.3.2019 11:07

Žerjavar napisal/-a:
Problem je, da bi po tej logiki morali anketo prevesti v vse jezike, saj se raziskava izvaja na mednarodnem nivoju.
V Bruslju imajo prevajanje za vseh 28 (?) jezikov. Pa so tam v veliki večini šolani ljudje ki dobro razumejo, čitajo in pišejo v angleščini.
Pri tej anketi boš dobil odgovore le od ljudi, ki jezik obvladajo, tega pa je morda 20% populacije. Torej dobiš odgovore le od 20% tistih, ki bi sicer bili pripravljeni sodelovati. Pa še ti so toliko specifični, da anketa nebo pokazala povprečnega stanja državljanov. Rezultat ankete ne bo verodostojen.

Vsekakor razumen pomislek, ki ga bomo v bodoče poskusili upoštevati. Toda ocena 20% pismenosti v angleščini se mi vseeno zdi pretirano nizka.

Mogoče bi v zagovor le opomnil, da imajo v Bruslju za to šolane prevajalce, zaradi katerih je prevajanje v tolikšnem obsegu sploh možno.

Kljub vsemu hvala za kritiko.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.3.2019 11:33

Toda ocena 20% pismenosti v angleščini se mi vseeno zdi pretirano nizka.
To je moja ocena.
Starejši od 50 let ocenjujem, da jih ustrezno angleško obvlada le 40% višje ali visoko izobraženih ter morda 10 % s srednjo izobrazbo.
Za mlajše populacije pa jih ustrezno obvlada angleščino 90 % višje in visoko izobraženih ter morda 50 % s srednjo izobrazbo.
Koliko od njih jih bo anketo izpolnjevalo po lastnih dejanjih in koliko po naučenih potrebah?

Sicer pa je meni vseeno, kakšen bo rezultat, ker na koristnost anketiranja ne dam veliko, je v glavnem metanje državnega denarja skozi okno.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.3.2019 11:46

Žerjavar napisal/-a:
Toda ocena 20% pismenosti v angleščini se mi vseeno zdi pretirano nizka.
To je moja ocena.
Starejši od 50 let ocenjujem, da jih ustrezno angleško obvlada le 40% višje ali visoko izobraženih ter morda 10 % s srednjo izobrazbo.
Za mlajše populacije pa jih ustrezno obvlada angleščino 90 % višje in visoko izobraženih ter morda 50 % s srednjo izobrazbo.
Koliko od njih jih bo anketo izpolnjevalo po lastnih dejanjih in koliko po naučenih potrebah?

Sicer pa je meni vseeno, kakšen bo rezultat, ker na koristnost anketiranja ne dam veliko, je v glavnem metanje državnega denarja skozi okno.

Državnega denarja?

Za sestavljanje, izvajanje in analizo ankete bo šel zgolj naš čas in par Wattnih ur elektrike ki smo jih plačali s položnico.

S politiko to nima nobene veze. Za to anketiranje ni nihče plačan, še manj da bi dobili kakšna sredstva.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.3.2019 12:06

Za sestavljanje, izvajanje in analizo ankete bo šel zgolj naš
Verjamem????
Kdo ti daje denar, da lahko živiš? Kdo bo končni koristnik rezultata ankete?
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.3.2019 12:24

Žerjavar napisal/-a:
Za sestavljanje, izvajanje in analizo ankete bo šel zgolj naš
Verjamem????
Kdo ti daje denar, da lahko živiš? Kdo bo končni koristnik rezultata ankete?

Kdo mi daje denar da lahko živim?

Zaenkrat oče pod pogojem da redno študiram in pomagam v firmi.

Končni koristnik rezultata ankete?

Naša skupina študentov, ki dela na projektu, kjer naj bi pridobili dejanske izkušnje z R&D principi dela. Saj nas vedno radi opominjate, da nimamo izkušenj.

Bistvo projekta je izkusiti mednarodno sodelovanje in reševanje dejanskega problema iz prakse.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.3.2019 12:48

Kdo mi daje denar da lahko živim?Zaenkrat oče pod pogojem da redno študiram
Tudi tu je državni denar. Oče te prijavi kot vzdrževanega člana in dobi olajšavo dohodnine, dejansko si prikrajšal državo za del očetove dohodnine.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.3.2019 13:00

Žerjavar napisal/-a:
Kdo mi daje denar da lahko živim?Zaenkrat oče pod pogojem da redno študiram
Tudi tu je državni denar. Oče te prijavi kot vzdrževanega člana in dobi olajšavo dohodnine, dejansko si prikrajšal državo za del očetove dohodnine.

Dovolj.

Obtožba je krivična in nimam volje voditi razprave o politiki. Torej trdiš, da ste zaradi mene prikrajšani?

Delal na projektu ali pa ne. ŠTUDIRAM da bom DOŠTUDIRAL in obrestovano vrnil v sistem. Lahko pa bi gledal v luft, nikomur nič rekel in gotova zgodba.

Tako nizkih obtožb mi ni treba poslušati.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov