STROJNISTVO.com • Poglej temo - Anketa: Navade ravnanja z odpadom v gospodinjstvih

Anketa: Navade ravnanja z odpadom v gospodinjstvih

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Re: Anketa: Navade ravnanja z odpadom v gospodinjstvih

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.3.2019 14:29

Oprosti, ni bila nobena obtožba. Je bilo le moje mnenje, da je večina anket vstran metanje državnega denarja. Na tvoj odgovor, da ni v igri državni denar sem postavil vprašanje o denarju in koristi tvoje ankete. Takrat še nisem imel pojma, kdo si in čemu anketa. Da pa država sofinancira tvoj študij pa je dejstvo.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.3.2019 15:18

Žerjavar napisal/-a:Oprosti, ni bila nobena obtožba. Je bilo le moje mnenje, da je večina anket vstran metanje državnega denarja. Na tvoj odgovor, da ni v igri državni denar sem postavil vprašanje o denarju in koristi tvoje ankete. Takrat še nisem imel pojma, kdo si in čemu anketa. Da pa država sofinancira tvoj študij pa je dejstvo.

Država sofinancira marsikaj in vsak državljan je upravičen do socialnih ugodnosti. Regulirano financiranje, ki se napaja iz davkov ni nič drugega kot strateško (o tem bi se dalo debatirat) prerazporejanje denarja z zakonskimi varovalkami. Meddrugim tudi subvencioniranje gospodinjske elektrike, eko skladi, javno zdravstvo kjer ti ni treba vsakega pregleda plačat... vse to so stvari na katere se pozabi, ko se s prstom pokaže na druge. Dejansko pa so vzroki za nastalo finančno stanje Slovenije drugje (meddrugim tudi korupcija lep del denarja, ki bi lahko šel za proračun pogoltne)

Jaz in vsi, ki študij jemljejo resno, se zgolj dobronamerno trudimo iz tega vložka v nas narediti čim več. V nasprotnem primeru bo to denar vržen stran. Iz mojega stališča gre za fair-play oz. pošten odnos do sistema.

Nikakor ne želim odpreti konflikta, vendar se mi zdi prav, da se postavim za svoje stališče in ga utemeljim.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.3.2019 15:39

Imaš popolnoma prav. Je pa v trenutni situaciji vznemirjanje nepotrebno.
Če bi bil od začetka namen ankete kakor tudi študentska samoiniciativnost jasna, do te debate nebi prišlo.
Z moje strani pa bi vseeno ostala pripomba o uporabljenem jeziku. Verjetno si še toliko slovenca, da razmišljaš slovensko, bi lahko slovensko zapisal in širil anketo v obeh jezikih, če si jo že hotel internacionalizirati.
Tudi moderator foruma se ne drži pravila, da se na tem forumu uporablja pogovorna slovenščina.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.3.2019 16:11

Pripomba je povsem na mestu zatorej sem jo že posredoval kolegom iz skupine.

Opravila imamo razdeljena in ankete na žalost nisem sestavljal jaz temveč kolega iz tuje univerze. Škoda je edino, da nismo tudi vas - potencialno sodelujočih preeliminarno povprašali za mnenje o anketi, ko smo izvajali evalvacijo vprašalnika.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 23.3.2019 22:35

Grozljivo, kako ste nekateri zateženi na tem forumu. Kaj vam je?? Žerjavar, tvoje odgovore, ki se nanašajo na stroko cenim kot kvalitetne in vredne, če se lotiš teženja si pa prava nadloga. Malo razmisli o tem.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 24.3.2019 6:32

če se lotiš teženja si pa prava nadloga
Kje pa si zasledil trženje?
Kolikor se zavedam, sem ugovarjal uporabi tujega jezika na forumu, ki ima zapisano, da se uporablja slovenski jezik.
Tudi če se je šlo za trženje, je trženje preko tega foruma namenjeno predvsem slovencem = slovenski jezik.

Za materin jezik se je treba boriti! Verjetno slovenščina ni tvoj materin jezik, ker tvoj psevdonim ne zveni nič kaj slovensko. Morda pa si "mater zatajil"?
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 24.3.2019 9:05

Teženje ni enako trženje :D :D Ali pa je mogoče včasih?

Druoplast, pohvale za raziskavo trga. Mene osebno ne moti, če je anketa v angleščini. Si napisal svoje razloge, da je tako.
Je treba razumeti, da se produkti danes ne prodajajo sami, kot so se v prejšnji državi in sistemu, kjer je bilo trženje sekundarnega (ali še kaj slabšega) pomena in to nas v tej državi še danes tepe. Gre pa počasi na bolje...

Je pa trženje včasih lahko nadležno in gre za teženje :D , če gre čez meje dobrega okusa. To je prisotno v primerih, kjer ni poudarka na kvaliteti izdelka ampak se vse usmeri v prodajo in nategovanje ljudi. Lep primer je TV prodaja in podobno. Druga skrajnost je pa preveč poudarka na izdelku in nikakršnega na trženju.

Če je nek kvaliteten izdelek podkrepljen z dobrim trženjem se to hitro opazi. Vsaj jaz to opazim.

Pa srečno pri nadaljevanju projekta...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 24.3.2019 11:01

Ne se izgovarjati na prodajo. Je lepo povedal
Naša skupina študentov, ki dela na projektu, kjer naj bi pridobili dejanske izkušnje z R&D principi dela. Saj nas vedno radi opominjate, da nimamo izkušenj.
Torej ima anketa popolnoma študijski namen in ne komercialnega.
Osredotočimo se na vprašanje, ali bo anketa v angleščini pokazala realno stanje v Sloveniji. Sicer pa tudi to ni važno, važno je le dobiti izkušnjo z izvedbo ankete in obdelavo podatkov. Rezultat, verodostojen ali ne, nima vpliva.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 24.3.2019 14:25

Žerjavar napisal/-a:Tudi moderator foruma se ne drži pravila, da se na tem forumu uporablja pogovorna slovenščina.

Se trudim uporabljat domačo besedo.

Vseh prispevkov pa tudi ne berem, da bi lektoriral in opozarjal na neprimerne in napačne besede.

Prav vsak ima možnost podati prijavo v primeru neprimernih objav. In teh prijav ni veliko.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 4.4.2019 18:51

Update

Še enkrat hvala vsem sodelujočim za prispevane odgovore (kljub skopi udeležbi), kot tudi kritike.

S pomočjo zbranih informacij in ugotovljenih dejstev bo sledila podrobnejša raziskava potreb posameznikov. Obenem smo se odločili, da bodo prostovoljci v mejah sposobnosti celotnega tima imeli možnost odgovarjati v maternem jeziku. Reševanje jezikovne dileme je tudi rodilo idejo o novem, bolj direktnem in konkretnem pristopu zbiranja potrebnih informacij.

Lp!

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost