Ja pa nekaj ne razumem. Mogoče mi boš obrazložil. Ali ga zaposliš za nedločen čas takoj ali ima preizkusno obdobje npr. 6 mesecev? V tem obdobju se pa ja vidi ali bo sposoben opravljati obveznosti na svojem delovnem mestu. Ali se jaz motim?
Sam imam sicer še malo drugačno mnenje. Preizkusno obdobje je obojestransko. Jaz sem dal odpoved znotraj preizkusnega obdobja in rekel delodajalcu adijo (še med recesijo), pa me je debelo gledal, takole

. Zame se ni izkazal s svojimi zadolžitvami kot delodajalec in nisem videl prihodnosti v sodelovanju.
Fant bo verjetno našel delo v kakšnem podjetju, kjer zaposlujejo tudi invalide. Tu v našem koncu je eno takšno podjetje. Njegova hiba je verjetno uradno zabeležena kot delna invalidnost in to pri sklepanju delovne pogodbe vse igra vlogo.
Mater, za nobeno stran ni enostavno.

Ali si tam ali pa tam, ko te nekdo *ebe. Vse sorte zgodb poslušam in verjamem, da so na obeh straneh idioti, kot tudi fer ljudje. Včasih se pravi srečajo in zadeva "špila". Včasih pa kot delavec nimaš izbire in ne gre drugače. V teh časih je pa tudi izbira na strani delodajalcev slaba in potem je, kot pač je...
Verjetno pa ne bo več dolgo tako...