STROJNISTVO.com • Poglej temo - operater/nastavljalec brizgalnih strojev

operater/nastavljalec brizgalnih strojev

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

operater/nastavljalec brizgalnih strojev

OdgovorNapisal/-a lato89 » 22.1.2019 2:57

zdravo! dela kdo na brizgalnih strojih in koliko imate okvirno placo? zanima me za primerjavo :)

hvala,lp
lato89
Novinec
Novinec

Re: operater/nastavljalec brizgalnih strojev

OdgovorNapisal/-a Slosar87 » 21.6.2019 22:12

lato89 napisal/-a:zdravo! dela kdo na brizgalnih strojih in koliko imate okvirno placo? zanima me za primerjavo :)

hvala,lp

Zdravo... Jaz delam to, placa od 1700 do 2000 neto.. Sicer sem tudi vodja na strojih, pa vseeno.. Nastavljam, optimiram, roboti ipd..lp
Slosar87
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 22.6.2019 6:55

Vsa čast, za tako plačo moraš biti pa res sposoben. :D
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slosar87 » 22.6.2019 7:11

KOUTER napisal/-a:Vsa čast, za tako plačo moraš biti pa res sposoben. :D

Nic posebnega, pac zelo dobro stojeca firma.. Lp
Slosar87
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 22.6.2019 7:56

Akrapovič je tudi dobrostoječa firma pa nimajo na strojih takih plač.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 22.6.2019 8:21

Delo niti ni posebej zahtevno, terja pa nekaj izkušenj in znanja o polimernih masah.

Načelno je tehnološki list materiala izhodišče za nastavljanje parametrov procesa. Ostalo je menjava in vzdrževanje orodij, priprava (sušenje) materiala in skrb za red.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slosar87 » 22.6.2019 8:52

Duroplast napisal/-a:

Delo niti ni posebej zahtevno, terja pa nekaj izkušenj in znanja o polimernih masah.

Načelno je tehnološki list materiala izhodišče za nastavljanje parametrov procesa. Ostalo je menjava in vzdrževanje orodij, priprava (sušenje) materiala in skrb za red.

Vsako delo je po svoje zahtevno..
Ti tehnoloski listi materialov so pa bolj tko tko.. Imajo ogromen razpon razlicnih parametrov napisanih, kjer pa se dejanski velikokrat mnogo razlikujejo od napisanih.. Tako da nekaj razumevanja in kaksna izkusnja se kako prav pride..je pa tako, v prejsnji firmi sem za isto delo prejemal plačo okol 1000eur,sedaj pa imam tako, kot sem napisal..
Sem samo odgovoril na vprasanje fanta ki ga je to zanimalo..
Lep dan zelim
Slosar87
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a 33test » 22.6.2019 9:08

Tipično Slovensko; Ko človek pošteno pove kako plačo ima, takoj ego ven, pa povedat, da toliko pa že nima....
Super, da si sel na bolje. Koliko je pa delo zahtevno, je pa relativna stvar. Meni se zdi 2 brizgalki gonit, pa center, zico in potopno cist normalno delo za enega. Nekdo drug pa vidi v tem team 5 ljudi....

Slosar87 napisal/-a:
Duroplast napisal/-a:

Ti tehnoloski listi materialov so pa bolj tko tko.. Imajo ogromen razpon razlicnih parametrov napisanih, kjer pa se dejanski velikokrat mnogo razlikujejo od napisanih.. Tako da nekaj razumevanja in kaksna izkusnja se kako prav pride..je pa tako, v prejsnji firmi sem za isto delo prejemal plačo okol 1000eur,sedaj pa imam tako, kot sem napisal..
Lep dan zelim
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 22.6.2019 9:59

Slosar87 napisal/-a:
Duroplast napisal/-a:

Lep dan zelim

Običajne plače po SLO podjetjih so od 800-1200 neto. Odvisno je od podjetja in odgovornosti delavca. S tem da se pogovarjamo o osnovi.

Pa da vrnem žogico:
Izhaja se iz teh. lista. Vsak material ima posebnosti na katere te mora proizvajalec opozoriti. Dvomim da kdorkoli iz glave zna nastavit proces če mu dam vrečo materiala brez vsakih oznak in podatkov.

Ostalo so izkušnje in poznavanje procesa/materiala. Obstajajo tudi nenapisana pravila palca. Tu je tisti del kjer se pokaže ekspertiza. Vseeno se da v primeru pomanjkanja izkušenj s sistematičnimi eksperimentalnimi metodami ugotoviti kako parametri vplivajo na ciljne funkcije. V bistvu je iskanje parametrov eno veliko eksperimentiranje.

Ni treba biti užaljen, če nekdo komentira svojo percepcijo dela. Delo je nezahtevno iz stališča, da ti ni treba STALNO stati za strojem, biti izpostavljen stalnemu fizičnemu naporu, prav tako je večina dela rutinskega. Izobrazba sicer je koristna ni pa pogoj. Bolj kot ne se zahteva pedantnost.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 26.6.2019 14:28

Slosar87 napisal/-a:Zdravo... Jaz delam to, placa od 1700 do 2000 neto.. Sicer sem tudi vodja na strojih, pa vseeno.. Nastavljam, optimiram, roboti ipd..lp

Bravo. Lepo izpogajano in vse pohvale podjetju, ki izgleda da zna nekaj prenesti na zaposlene, kar je velika redkost. Me pa zanima, če si z ostalimi pogoji dela tudi zadovoljen ali je samo plača tista, ki je v redu (kar bi sicer težko verjel)? Pa kakšno imaš izobrazbo, tako iz firbca?
Pohvalno tudi, da bi se poleg vsega rad učil še variti, kar sem opazil v sosednji temi. Sicer na žalost ne poznam nikogar, ki bi koga takšnega iskal, da bi se učil zraven njega, pa vseeno je to lepo slišati...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov