STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izdelava nagibne škarpirke

Izdelava nagibne škarpirke

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Re: Izdelava nagibne škarpirke

OdgovorNapisal/-a komatsu » 13.8.2019 18:49

ali so te izdelave še aktualne? koliko €€€ stane?
rabil bi nekaj za 1,5 tonskega komatsuja. vendar imam problem, da ima bager samo krožno napeljavo (za kladivo). se da to predelati na dvosmerno? mogoče sistem omogoča predelavo, pa da je to bager z osnovno opremo?
mogoče kdo izdeluje (pol)hitre menjave?
komatsu
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 13.8.2019 22:32

Če ima napeljavo za kladivo, ima en vod direkt v rezervar olja, drugi (dovod) pa je preko komande za kladivo. Tu si lahko pomagaš samo z elektroventilom 4/2, ki ti dovod olja v mirovanju povezuje na eno stran cilindra, ko ga vklopiš, pa smer menja na drugo stran. Rabiš pa zato dodatno el.napeljavo, pa neko stikalo na joystiku, s katerim aktiviraš ventil. Al pa na komandnem bloku dodat original ventil(če se da)pa dodatno inštalacijo-bo pa verjetno precej dražje.
Kaj pa je zate polhitra menjava-mehanska, ki zapne sama ( z vzmetjo), odpneš jo pa ročno z nekim vzvodom? Tako ima JCB na kombinirkah pa na manjših bagrih-oziroma večina manjših bagrov, pa miljon nrazličnih sistemov.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a komatsu » 14.8.2019 7:13

Hvala. To z elektroventilom sem že videl pri enem, ko je imel na eni napeljavi istočasno priklopljeno kladivo in power tilt. In je s stikalom samo preklapljal glede na to kar je rabil.
Kakšne pa so kaj cene teh elektroventilov?
Bom še malo pregledal komandni blok kaj omogoča. Mogoče se da dobit od rabljenih bagrov kaj.
Mehansko hitro polmenjavo si jaz razlagam tako, da drugi sornik sam vtakneš skozi roko in priključek. Mehansko hitro menjavo pa na vzmet in sprostitev z vzvodom, kot ste rekli.
Zadnjič spremenil komatsu, dne 14.8.2019 7:40, skupaj popravljeno 1 krat.
komatsu
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a komatsu » 14.8.2019 7:34

kaj od tega bi bilo primerno?
http://www.rositeh.si/cetop-3-enosmerni
komatsu
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 14.8.2019 16:20

Hja, ventili so tam dobrih 100 Eur, pa podnožje zanjga, nekaj priključkov, pa bo tam 150-170. To je velikost 6, 10 ka je pa že ventil najbrž čez 200 Eur.
Hitre menjave , da bi vtikal bolcen not, že lep čas nisem nikjer videl, onih na vzmet sem pa kar nekaj naredil,nekaj pa tudi hidravličnih. Planirka je pa za tak bager 80 cm taprava. Za enga JCB 1.5T sem delal oboje ene dve leti nazaj, najbrž imam kje kakšne slike shranjene, bom poskusil najt.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a komatsu » 14.8.2019 18:50

kateri iz rositeh strani bi bil najbolj primeren?
cenovno je še vedno manj, kot nadgradnja sistema (cca 1700-2500€ mi je rekel danes na servisu)

imam 3 žlice, planirko, kladivo in bi rabil eno hitro menjavo, ker to na bolcne ni računice :D
za kakšno ceno bi naredili takšno na vzmet in da ni potrebno predelati obstoječih žlic?
komatsu
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost