STROJNISTVO.com • Poglej temo - nakup tig aparat

nakup tig aparat

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

nakup tig aparat

OdgovorNapisal/-a varilecgapo » 26.11.2017 16:43

Pozdravljeni
Odločam se za nakup TIG DC pulznega aprata v nižjem cenovnem rangu. Gledal sem STAHLWERK TIG200P serija S in pa GYS TIG 168DC HF PULSE. Zanima me, če kdo to pozna in kako se obnese za ta denar?ali kdo priporoča kaj drugega ali pa ima kaj rabljenega?
Že v naprej hvala za odgovore
varilecgapo
Pripravnik
Pripravnik

Re: nakup tig aparat

OdgovorNapisal/-a LukaL » 26.11.2017 20:00

Mogoče kak WTL 200 PFC...cca 400-500€ na pamet...imam enega na šihtu in je za kakšne tanjše zadeve kar uporaben...je pa to res hobby varianta ;)

lp Luka
LukaL
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a varilecgapo » 26.11.2017 21:23

LukaL napisal/-a:Mogoče kak WTL 200 PFC...cca 400-500€ na pamet...imam enega na šihtu in je za kakšne tanjše zadeve kar uporaben...je pa to res hobby varianta ;)

lp Luka

Hvala za odgovor,do kakšne debeline pa se da pribljižno variti RF? Kakšna je pa kaj kvaliteta izdelave? Gledal sem, da je servis urejen v Sloveniji tako da z deli in popravilom nebi smelo biti problemov ali? Na originalni spletni strani (wtl.si) sem gledal tudi model wtl 250 DC puls, ki je samo 20€ dražji od modela, ki ste ga predlagali. Mogoče veste, kakšna je razlika?(razen amperaže)
Hvala in lep pozdrav
varilecgapo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a borisk » 27.11.2017 8:21

WTL je precej dober, jih pa naš serviser dobi precej ceneje, za 500 moraš dobiti WTL TIG 200 E AC/DC PULSE z gorilnikom in vsem ostalim. Pri nas imamo 4 komade v proizvodnji, brez pripomb. kar se tiče debeline pa lahko delaš vse, kar pač lahko delaš z ostalimi TIG aparati. Če želiš kaj res debelega zavariti, potem si tako ali tako zgrešil z izbiro postopka, za res debelo na tigu odklopiš gorilnik in oriklopiš ročko za elektrode :lol:

edini problem pri WTL je to da dobiš prehlad, če sediš zravn njega, ker ventilator skoz dela na polno :lol: pa ne zaradi tega ker bi se grel, ampak ker nima regulacije.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a varilecgapo » 27.11.2017 10:36

borisk napisal/-a:WTL je precej dober, jih pa naš serviser dobi precej ceneje, za 500 moraš dobiti WTL TIG 200 E AC/DC PULSE z gorilnikom in vsem ostalim. Pri nas imamo 4 komade v proizvodnji, brez pripomb. kar se tiče debeline pa lahko delaš vse, kar pač lahko delaš z ostalimi TIG aparati. Če želiš kaj res debelega zavariti, potem si tako ali tako zgrešil z izbiro postopka, za res debelo na tigu odklopiš gorilnik in oriklopiš ročko za elektrode :lol:

edini problem pri WTL je to da dobiš prehlad, če sediš zravn njega, ker ventilator skoz dela na polno :lol: pa ne zaradi tega ker bi se grel, ampak ker nima regulacije.

Aha pa bi bilo možno dobiti kakšen kontakt tega serviserja? Drugače pa najlepša hvala za mnenje in izkušnjo. Imel bi ga za varjenje tanjših pločevin tako da bi moral zadostovati :D

To pa sploh ni problema imam sedaj varstoja MIG/MAG 350 in je zraven njega kot v hladilnici :lol:
varilecgapo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a LukaL » 27.11.2017 17:35

borisk napisal/-a:WTL je precej dober, jih pa naš serviser dobi precej ceneje, za 500 moraš dobiti WTL TIG 200 E AC/DC PULSE z gorilnikom in vsem ostalim. Pri nas imamo 4 komade v proizvodnji, brez pripomb. kar se tiče debeline pa lahko delaš vse, kar pač lahko delaš z ostalimi TIG aparati. Če želiš kaj res debelega zavariti, potem si tako ali tako zgrešil z izbiro postopka, za res debelo na tigu odklopiš gorilnik in oriklopiš ročko za elektrode :lol:

Tudi jaz se priporocam, ravno za doma iscem nekaj podobnega ;)
LukaL
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jamato » 5.3.2018 20:03

tudi mene zanima kakšen kontakt ali pa kaj podobnega ....
jamato
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gogi78 » 11.9.2019 14:09

Še je možno slučajno dobiti številko tega serviserja
gogi78
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Deutz » 11.9.2019 14:37

LukaL napisal/-a:Mogoče kak WTL 200 PFC...cca 400-500€ na pamet...imam enega na šihtu in je za kakšne tanjše zadeve kar uporaben...je pa to res hobby varianta ;)

Če kupiš kakšno majhno KIA-o ali Hyundai za svojo firmo je to tudi potem hobby varijanta???
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a LukaL » 11.9.2019 17:15

Oprostite, ker sem žalil sveti WTL...dio mio :o
Govorim o tem, da za na šiht če 8-19 ur "pržiš" na 100-150A zadeva pač počepne...ja...?

lp
LukaL
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 11.9.2019 17:35

luka:
a niso nekje na "švasarjih" napisane tudi neke intermitence..., ki tudi nekaj povedo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 11.9.2019 22:45

wtl za 500€ v bivši firmi prži že 7 let po 4-10 ur serijskega varjenja nad 100A na dan, vmes je zamenjal že 3 ali 4 pištole ker so razpadle, pa še vedno dela. Edino enkrat je šla steklena varovalka na zadnji strani. Strošek cca 2€. Nevem zakaj bi bil kitajc avtomatsko hobi program :o

Ko smo pri tej temi me zanima če kdo uporablja slučajno TELWIN SUPERIOR TIG 252 AC/DC ?
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 12.9.2019 6:32

varilecgapo napisal/-a:Pozdravljeni
Odločam se za nakup TIG DC pulznega aprata v nižjem cenovnem rangu. Gledal sem STAHLWERK TIG200P serija S in pa GYS TIG 168DC HF PULSE. Zanima me, če kdo to pozna in kako se obnese za ta denar?ali kdo priporoča kaj drugega ali pa ima kaj rabljenega?
Že v naprej hvala za odgovore

Zdravo,

Priporočam da se kupi AC/DC, ker sigurno boš enkrat v življenju aparata naletel da bi bilo potrebno zavariti aluminij, pa le ne bo potrebno reči ne oz. peljati nekomu drugemu.

Tudi sam imam WTL 200amp AC/DC pa je kr uredu zadeva. Mislim da sem na gotovino plačal nekaj okoli 700 €
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a LukaL » 12.9.2019 17:15

vili napisal/-a:luka:
a niso nekje na "švasarjih" napisane tudi neke intermitence..., ki tudi nekaj povedo...

Drži o intermitencah...pravim, da za večje tokove omenjeni WTL pač (po mojem skromnem prepričanju) ni.
Je pa spet tako kot pri avtomobilih, nekdo je fan BMW, nekdo VW, drugi Škode, ipd ;)

pa lp
LukaL
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 12.9.2019 17:29

jaz pa prisegam na "BRAVO", standard srednjega spodnjega razreda, ja ital design je naredil "pihdarijo" kar je..., pa naj si vsak misli kar hoče... , pa da ne grem z zgodbami...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 0 gostov