epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Žerjavar napisal/-a:Daj to malo pojasni. Kolikor vem, distributerji kupujejo v NEK ceneje kot v TEŠ, čeprav so menda tudi direktne dajatve državi v NEK višje kot v TEŠnabijač napisal/-a: končna cena elektrike pa je iz nuklearke višja kot iz termoelektrarne.

grega09 napisal/-a:nabijač napisal/-a:Pa koliko CO2 se zaradi tega procesa tudi sprosti.
Ena stvar mi ni čisto jasna pri CO2-ju. Moram pa priznati, da se še nisem poglabljal v raziskavo in študije.
V atmosferi je trenutno 0,04% CO2-ja. Menda (tako pravijo vsi zadnje čase) smo ga v času industrijske dobe povečali za cca. 200%, kar pomeni, da ga je bilo prej 0,02%. To je nekaj tako majhnega, da ne razumem, kako ima lahko tako velik vpliv.
Vseskozi se pa poudarja faktor dvakrat in PPM, da se več sliši. Celotni delež se je pa povečal za zanemarljivo vrednost.

Naj ti povem po domače: Če si nekoč dnevno popil 2 l tekočine (pivo 6% alkohola) in prešaltaš na bolj gosto tekočino (vino 12% alkohola), bo dnevna potreba 2 l tekočine pokazala svoj negativni vpliv. Pa saj ni smrtno nevarno.grega09 napisal/-a: V atmosferi je trenutno 0,04% CO2-ja. Menda (tako pravijo vsi zadnje čase) smo ga v času industrijske dobe povečali za cca. 200%, kar pomeni, da ga je bilo prej 0,02%. To je nekaj tako majhnega, da ne razumem, kako ima lahko tako velik vpliv.

Tudi dnevna doza 6%ne tekočine povzroča težave, vendar so za druge težko opazne, zate pa z lahkoto premagljive. Pri dvojni dozi pa so zares problemi.grega09 napisal/-a:Ja in kakšna fizika in kemija sta zadaj, da 0,04% CO2 v ozračju povzroča takšne probleme, 0,02% pa jih ne povzroča? To me zanima...

Ne razmišljaj o odštevanju ampak o deljenju. V obeh primerjavah se je koncentracija podvojila.da 0,04% CO2 v ozračju povzroča takšne probleme, 0,02% pa jih ne povzroča? To me zanima...

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost