epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

AnjaG napisal/-a:Pozdravljeni. Za podjetje v Ivančni Gorici zaradi kontinuirane rasti iščem za zaposlitev strojnika z ekonomsko izobrazbo ali izkušnjami - tu pa naletim na oviro, kje najti takšno osebo. Plača je dobra, delovni pogoji, okolje super, vse štima. A bazen ustreznih kandidatov, vsaj kolikor sem gledala do sedaj, je zelo majhen. Kakšen nasvet zaželen
.
I already tried:
- FB skupina Strojniki
- FB Ads

favorites napisal/-a:V tujini moraš biti najprej strojnik in nato napreduješ v komercialo oz. na vodstvene položaje. Večkrat sem že slišal da tudi tuja podjetja za višja mesta iščejo ljudi z naravoslovno izobrazbo ter jih potem priučijo tistih nekaj veščin ekonomije.
Dobiti ekonomska znanja strojniku je bistveno lažje kot obratno![]()
Drugače pa mimogrede dobrega strojnika tudi če nima ekonomske izobrazbe je težko dobit.
Kaj bi delal in kaj je dobra plača?

grega09 napisal/-a:Naloga vodstva je pa, da na prava mesta postavi ključne in prave ljudi in jih pusti, da delajo tisto kar znajo.

nabijač napisal/-a:grega09 napisal/-a:Naloga vodstva je pa, da na prava mesta postavi ključne in prave ljudi in jih pusti, da delajo tisto kar znajo.
Tole je tudi eden od najvažnejših pogojev za zadovoljstvo na delovnem mestu.

korenje napisal/-a:Tudi pri nas se je 50% ljudi v oddelku zamenjalo vsako leto, dokler se direktor ni umaknil. Danes delajo samo tisti, ki so direktno iz faksa in še ne vejo kako je v drugih podjetjih. Vsi dobri so šli.

Thoomy napisal/-a:korenje napisal/-a:Tudi pri nas se je 50% ljudi v oddelku zamenjalo vsako leto, dokler se direktor ni umaknil. Danes delajo samo tisti, ki so direktno iz faksa in še ne vejo kako je v drugih podjetjih. Vsi dobri so šli.
Se mi zdi, da je v industriji, ki je v veliki meri odvisna od zunanjih naročil (avtoindustrija) s kadrom povsod enako. Leto dve po končanem faksu še ostanejo potem pa pot pod noge in gredo v drugo podjetje ali pa povsem drugo branžo. Tudi sam sem bil eden takšnih

Mmeister napisal/-a:nabijač napisal/-a:grega09 napisal/-a:Naloga vodstva je pa, da na prava mesta postavi ključne in prave ljudi in jih pusti, da delajo tisto kar znajo.
Tole je tudi eden od najvažnejših pogojev za zadovoljstvo na delovnem mestu.
Hahaha, sorry ker mi gre na smeh, samo to so sanje, mogoče jih živijo redki.
Običajno so vodstvo: egotrip direktorji, ki jim je malo mar za svoje zaposlene. In ta attitude se odraža skozi celotno firmo. Takšni buzeratorji in backstabberji se vtikajo v vse in so povsod glasni in pametni, samo tam kje bi bilo potrebno ne naredijo ničesar.
Te prekinjajo ob delu, ti nalagajo odgovornosti in roke ki jih ni možno doseči, vmes dodajajo delo ki ga ne plačajo, to sem doživel na lastni koži.

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost