epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Sebek napisal/-a:Tako zgleda predel kamor želim zmontirati hidravlični volan.
Takšen je pa traktor
Fikus po pregledu predlaganih katalogov nisem našel glave, ki bi imela max dovoljen tlak na priključku T več kot 50Bar. Kar je premalo za zadnjo hidravliko.
Vse zadeve imam namen vzeti pri enem prodajalcu, najverjetneje pri rositeh, ki mi je najbljižji.
Koliko pa imam izkušnje z prodajalci tehnične robe je pa tako, da hvalijo tisto kar imajo na zalogi. Če pa prideš k njim z kako specifično željo in če še čisto točno ne veš kaj bi rad, ti je po obisku jasno še manj ali pa kupiš kar nekaj.
Zato sem odprl to temo, da najdemo točni tip glave, ki je primeren, ter dodamo vse komponente da bo zadeva delala kot more.
To da bo zavijanje v levo hitrejše kot v desno in da bodo obrati volana različni me niti ne bo motilo. Sploh če je potrebnih obratov iz sredine vsaj 5.

fikus_ napisal/-a:Poglej oni Link na traktor forum, kjer je nekdo predeloval TV.
Če imaš možnost, ti predlagam posebej črpalko za volan. Manj komplikacij in zna biti tudi ceneje.
Imam en rabljen komplet doma, črpalka z jermenico, glava, rezervoarcek, povezano s cevmi. Naj bi bilo še ok. Vendar že nekaj let nisem videl zadeve, tako da ne vem, pod katerim kupom železna je![]()
Če te zanima, grem mogoče iskat in preverit če dela in velikost črpalke.

fikus_ napisal/-a:Obstajajo volanske glave z različno "iztisnino" na A in B ravno za namen krmiljenja z dvosmernim cilindrom z enostransko batnico, da je na obe strani do končnega položaja približno enako obratov volana.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov