Napisal/-a reber » 8.8.2019 22:01
Silikonsko mast sem danes prejel po pošti, hvala gospodu Iztoku Vidic iz servisa Herz.
Mast zgleda kot prozoren silikon, podobna gostota, enako motno, lepljivo, vonja nima. Pipo sem razstavil, očistil kovinske dele, tesnila in manšete s kisom in potem dobro splaknil, osušil, namazal z mastjo in sestavil nazaj. Pipa je sedaj dosti mehkejša, teče zelo gladko in se ne prijemlje (zatika) kot prej, ko je šlo dokaj na trdo. Verjetno bo s časom postalo nekoliko mehkejše, ko bo nekaj masti izrinilo ven izmed keramičnih tesnil. Okoli izlivne cevi, ki je vrtljiva, sedaj ne solzi več voda, ker sem manšete dobro namazal s to silikonsko mastjo, prej se je pojavila kakšna kaplja, zato je bilo okoli pipe večkrat za očistit vodni kamen.
Lidlova pipa gre jutri nazaj, obljubljam, da nikoli več ne bom kupil pipe v Lidlu! Ne vem kako si upajo dat 5 let garancije za tak izdelek, vse je tako slabotno narejeno, da bi verjetno kmalu pocrkalo, se polomilo, garancija zaradi mehanske poškodbe itak ne bo priznana, super ane.
Za montažo stare pipe nazaj v korito sem postružil eno po meri narejeno podložko, bolj masivno, da dobro stisne pločevino, ker tista lunca original je nekoliko premalo, če hočem, da res ornk drži in tesni na celem obsegu pod pipo.
Silikonske masti imam sedaj za vsaj 5 pip poservisirat, verjetno kar 10, sem jo lepo shranil v en fajn kozarček. Zgleda da ima tale mast še nekaj tesnilne funkcije.
Zakaj popravilo stare pipe? Hmm, na nek način se jo navadiš in ... če je drugačna, je že vse nekako narobe, razen, če je primerno pripravna in kvalitetna.
Hvala da ste delili čas z mano.