epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:a prav razumem![]()
, korak 100 mm/vrt...???, pa to je že bolj "štosanje"...
![]()

SAJKO napisal/-a:Kaj pa z izstružilno glavo-tam lahk nož pomikaš vsak pot mal ven kot pri struženju. Ne vem pa kako nardit program za to-vreteno bi se moglo obrnit za 360 stopinj pri 100mm po Z-ju, pol se pa odmaknit prot centru pa vrnit gor. Jaz sicer ne poznam Simensa, na mojem delam v G kodi, pa se mi zdi, da ima nek ukaz-cikel za to.
SAJKO napisal/-a:V bistvu je to bolj kot spirala za mazanje v drsni puši, ne pa navoj.

cnc-123 napisal/-a:Zivjo
Pomojem hartan mislis tole:
https://m.youtube.com/watch?v=k6ZMOsJnLbY
Mi smo to enkrat hoteli na nasem 4 osnem centru uporabit pa je bila ta aplikacija ‘zaklenjena’ in za nase stevilo kosov nesmiselna.... nimam pojma kako je z 5 osno??
Pravis da se kosi delajo na struznico drugace..?
Koliko kosov pa imas za popravit?
Lp

vili napisal/-a:cnc:
tle si ga malo pihnil se mi zdi, da boš frezal en žleb s korakom 100 v luknji 36, pa saj bo ta pobral okoli sebe vse živo, ja boš, če ga boš nagnil na kot vzpona vijačnice, drugače bo kar nekaj..., bi moral imeti kotno glavo, samo za fi 36???, ne ga srat..., to je "štosanje", "borštanga" gor pa nož pod kotom vzpona vijačnice, miza se mora pa zavrteti in to je to..., stružnica..., enostavno...
smo frezali na "bolcne" (na tisoče...) mazalne žlebove samo so bili frezarji nagnjeni za kot vzpona, v bronastih "piksnah" smo jih pa "drejali", tudi s podobnimi vzponi - koraki..., ampak to je bilo že skoraj "štosanje"..., kolikor se spomnim smo imeli dodelano stružnico s posebnimi "škarjami"...

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost