epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Morali lahko gledajo preko zadnjega špirovca, vendar mora biti od roba kritine do špirovca max 0,3 x razmak špirovcev, pri tebi bi to bilo približno 30 cm.Ali bi lahko nekaj centimetrov (morda vseh 40cm) tega previsa celotno kritino in njeno obtežbo nosili morali
Nisi. Moj enostavnejši in cenejši predlog z le dvema stebroma in pritrjevanjem v zid je šel takoj v okrogli arhiv.in sem vse tvoje predloge do sedaj z veseljem sprejel.

Nisi. Moj enostavnejši in cenejši predlog z le dvema stebroma in pritrjevanjem v zid je šel takoj v okrogli arhiv.[/quote]in sem vse tvoje predloge do sedaj z veseljem sprejel.

Praktično iste kot sedaj. Se razpon (razdalja med podporama) poveča le od 480 na 500 cm. Enako je s špirovci.Spodnja in srednja lega na en steber in en nosilec v steno (kakšne so potem mere tega nosilca?).
Brez problema. Posedanje temeljev se kompenzira z vertikalno elastičnostjo špirovcev in leg. Horizontalni položaj ostrešja pa je fiksiran s položajem obeh zidov. Stebra ne rabita rok za prenos horizontalnih obremenitev ostrešja na temelj. Prišparaš 4 stebre, lego in pridobiš prostor ob stebrih (ni rok) in ob zidovih (ni stebrov). Dodatno pa rabiš pločevinaste konzole s sidranjem v zid. Pa še pomanjkljivost: uradno se nadstrešek ne more smatrati kot samostojen objekt.V tem primeru pritrjevanje na dva ločena objekta ne bi bilo problematično?

Kot vidim, je to zunanja stena mansarde (podstrešja). Ali je na njo naslonjena vmesna lega ostrešja? koliko je razdalja do naslednje podpore lege (zid ali trapezna obesa)?Bolj me skrbi stena, kamor bi pritrjeval špirovce.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov