epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Za cev A tudi ti ne veš. Veš le, da 2 kaže do max 1 bar več kot 1.Deutz napisal/-a: V obeh ceveh je voda. Cev A je zaprta z obeh strani in cev B pa je ODPRTA spodaj.
Vprašanje: Kaj pokažejo manometri 1,2,3 in 4 ???

Žerjavar napisal/-a:... Za cev A tudi ti ne veš. Veš le, da 2 kaže do max 1 bar več kot 1.

Bravo!Deutz napisal/-a: pod pogojem da po nalitju in zapiranju cevi A ni bilo spremembe temperature in spremembe gravitacije. ...Obe cevi se nahajata na morsli gladini .

Žerjavar napisal/-a:Bravo!Deutz napisal/-a: pod pogojem da po nalitju in zapiranju cevi A ni bilo spremembe temperature in spremembe gravitacije. ...Obe cevi se nahajata na morsli gladini .
Ali veš, na kak način je v cevi A možna razlika pritiskov manj kot 1 bar.

Ob pomanjkljivih podatkih sem razmišljal o načinu polnjenja zaprte cevi. OK, skozi poseben ventil, ki ga po polnjenju zapreš. Možnost polniti z nadtlakom ali podtlakom. Če podtlak dosežeš tako, da po napolnjenju izčrpaš nekaj vode, bo manjkajoči prostor napolnila nasičena vodna para (brez zraka), kar je še vedno voda. Cev je še vedno polna vode, vendar je teža vode manjša in s tem manjša razlika pritiskov. Iz tega v mojem prvem postu, da je razlika pritiskov do max 1 bar.Verjetno imaš neko tehnično rešitev ki mi sedaj ne pada na pamet

Žerjavar napisal/-a:...Cev je še vedno polna vode, vendar je teža vode manjša in s tem manjša razlika pritiskov. Iz tega v mojem prvem postu, da je razlika pritiskov do max 1 bar.

Tam pa je lahko malce problema s spodnjo odprtino. Če ni glede na dolžino dovolj tanka, bo tam voda kar iztekla, mimo nje pa bo vdiral zrak.Kaj pa cev B
Malce protislovja. Kaj pa bi naj bilo v cevi tam, kjer ni tekoče vode zaradi izsesavanja?se strinjam da je vodna para tudi voda. … to več ne bi zadovoljilo kriterij "cev polna vode"

Žerjavar napisal/-a: Malce protislovja. Kaj pa bi naj bilo v cevi tam, kjer ni tekoče vode zaradi izsesavanja?

Žerjavar napisal/-a:TKaj pa cev B
Lahko pa spodnjo odprtino zapreš z navadnim papirjem, brez lepljenja, ...

Tisto malo vode pa je enakomerno porazdeljeno po vsem prostoru.Torej malo "vode" in veliko "ničesar".

Žerjavar napisal/-a:. Ali rečemo, da je v steni "veliko ničesar" ali da je zapolnjena z izolacijo?

Tu pa je še velik vpliv hitrosti vode na mestu merjenja.vili napisal/-a: višinska razlika med sredino rotorja in spodnje vode, vakuum meter je kazal cc a 0.4 bar podtlak od relativnega to je atmosferskega...

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov