STROJNISTVO.com • Poglej temo - Model verige

Model verige

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Model verige

OdgovorNapisal/-a gregorci » 23.1.2006 13:54

A ima kdo parametričen model verige DIN 8187 za Inventor?
Pomožnosti da je kontrolirana z excel-om. Eno sem sicer že dobil, ampak je ogromno enih parametrov še za vnesti...
Sej bi se je lotil sam modelirat, ampak sem omejen s časom...

Hvala in LP
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SasoP » 23.1.2006 15:26

Lep pozdrav,

Sašo Prijatelj.
BASIC d.o.o.
www.basic.si
SasoP
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregorci » 24.1.2006 9:59

Ja hvala Sašo.

Prva dva modela sem že imel in sem sedaj enega, ki je bil v "inčih" oz njegovo excel tabelo malo modificiral tko da mi pravilno zmodelira verigo, ki paša na moje verižnike v SI enotah.
Sicer je pa drugi model, za katerega navajaš link tud že v originalu v mm, samo ne moreš prav dost parametrov popravljat, tko da verige ne zmodelira pravilno...( vsaj meni ne) :oops:

Uni program, bi bil pa tudi dober, samo je spet v inčih in ne moreš nič spreminjat...

Lep pozdrav,

G
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a salko » 25.8.2011 8:53

Glede na to, da je ta tema že kar stara, me zanima ali morda sedaj že obstaja kakšna free aplikacija ali spletna stran, kjer bi si lahko izdelal model (v STEP ali IGES formatu) standardne verige. Pač da bi podal tip verige, tip verižnikov in število členov in bi dobil ven model verige, po možnosti tudi da bi omogočal še napenjalne verižnike, torej več kot 2 verižnika na verigo ... Najlepša hvala za pomoč!
salko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 25.8.2011 9:54

Še dobro, da je tako nemaren dan.. Če bi se mi ljubilo tipkati, bi ti napisal še kakšno krepko. Najbrž pričakuješ tudi, da med vnašanjem parametrov igra muzika po tvojem izboru, kaj? Brezplačno, seveda.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 25.8.2011 10:25

salko napisal/-a:...me zanima ali morda sedaj že obstaja kakšna free aplikacija ali spletna stran, kjer bi si lahko izdelal model (v STEP ali IGES formatu) standardne verige. Pač da bi podal tip verige, tip verižnikov in število členov in bi dobil ven model verige, po možnosti tudi da bi omogočal še napenjalne verižnike, torej več kot 2 verižnika na verigo ...

Ne boš verjel, ampak res obstaja! Ta stran je www.strojnistvo.com

Podati moraš potrebne podatke:
-tip verige
-št. členov
-št. zob verižnikov
-medosna razdalja verižnikov
-št. zob napenjalnih verižnikov
-položaj napenjalnih verižnikov
-zahtevo po stopnji detaljev 3D modela
-format(stp,igs,ipt,iam...)

V kolikor boš imel model za Inventor, je najbolje da uvoziš kar Inventorjev format, saj lahko najlažje spreminjaš parametre za razliko od nevtralnih formatov, kjer se to malce zakomplicira.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a salko » 25.8.2011 11:05

@xstrojnik:
Ne razumem točno s čim sem si prislužil tako nadut odgovor? Človek res ne sme tukaj postaviti nobenega strojniškega vprašanja več??

@-M-:
Tvoj odgovor mi je tudi bolj malo v pomoč ... Sam sem se sicer že nekajkrat lotil modeliranja verige v SW, vendar je zadeva časovno potratna in načeloma tudi ne tako nujna, je pa lepo če se na sestavnici vidi tudi dejanska veriga in ne samo nek približek 8)
salko
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov