epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:imam "travniško" pa mi dela čisto vse, ja brez vnesenih materialov in njihovih lastnosti, to je pogoj, pa res ne zna narediti...

Kaj ti pomaga ojačati vozlišča na upogibni moment? Res si s tem pretvoril paličje v predalčje, za polovico zmanjšal upogibne momente v sredini palic, ne veš pa, kakšen bo dejansko ta moment (koliko snega, vetra ?).Jaz bi pri vsakem vozlišču (stiku palic) dodal kratke (~750mm) diagonalne roke z istim presekom, da se prestreže upogibne momente

vili napisal/-a:jutri bo snežilo bo verjetno južni sneg, ta se tudi bolj oprijemlje kot suh, napni kos mreže pa boš videl, ja brez obtežb ne bo nič..., tako po občutku so 20x20 cevi malo "boge"![]()

Ugibanje in zanemarjanje obremenitev v naprej obsodi konstrukcijo na rušitev. Si že slšal, da je moker sneg ali žled tako obremenil zračne el.vode, da so se trgali. Če pa je bil spremljan z močnejšim vetrom, pa so se lomili (podirali) tudi drogovi.Zgolj moker sneg, pa če pretiravam 1 meter mokrega snega glede na povprečje, ki je vsako leto nižje... pa še ta bi se sproti topil ali padal skozi okenca 20x20 mm pocinkane mreže, ki bi bila razpeta preko te zamišljene konstrukcije. Res ne nameravam dajati profilov 20 x 20, ker so prešibki, ampak tudi predimenzioniral ne bi rad. Če se ne motim je konstrukcija močnejša, če so zgornji profili pokončni kot pa položeni (glede na presek profila), a še vseeno se mi zdi 80 x 40 x 2 malo preveč

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gostov