epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Ali imaš izkušnje z zdrsom snega po nagnjeni (dvokapnica) mreži? Bojim se, da bo sneg po mreži drsel dosti slabše kot po katerikoli kritini. Zame je smotrno finejšo mrežo pozimi odstraniti, ostane le nosilna mreža z odprtinami, da ne gre žival skozi.Prekrivno mrežo napni in spelji kot dvokapno streho.

Žerjavar napisal/-a:Ali imaš izkušnje z zdrsom snega po nagnjeni (dvokapnica) mreži? Bojim se, da bo sneg po mreži drsel dosti slabše kot po katerikoli kritini. Zame je smotrno finejšo mrežo pozimi odstraniti, ostane le nosilna mreža z odprtinami, da ne gre žival skozi.Prekrivno mrežo napni in spelji kot dvokapno streho.

Maje napisal/-a:HahaZanimivi odgovori in vsem se zahvaljujem. Tale predzadnji me je nasmejal.
Danes zaradi obveznosti ne bom mogel nič kaj dosti v Creu nadaljevati, moram pa še zavariti in postavit na neko namišljeno podlago, da mi bo potem dovolilo simulirati. Materiale sem nekako že določil tudi Poissonovo in elastično in spremenil merske enote, pa še obremenitve bom postavil kontinuirane kot bi bila cela mreža obtežena s snegom. Ali naj vključim še kak moment ali kako drugo silo (za upoštevanje vetra) in kje bi ga bilo smiselno navesti (tistik, ki ste bolj vključeni v simulacijo)?
Če bi si želel postaviti nadstrešek oz. zadevo pokriti s kritino (plehom,...), potem niti ne bi imel potrebe vas spraševati po konstrukcijski izbiri primernih dimenzij pohištvenih cevi, ker bi se tudi zadeve loteval nekoliko drugače. Zadeva je v mojem primeru taka, da želimo postaviti kot sem zarisal - torej konstrukcija in mreža preko nje, ravna in brez nagibov. Interes je torej le koliko naj bo zadeva močna, da vzdrži sneg pozimi. Ko bo postavljeno vam pripnem še fotografije s terena. Zaenkrat ostajam pri 80 x 40 x 2. Zanima pa me še, če so vam kaj znani trgovci z ugodnimi pohištvenimi cevmi? Sodelavec mi priporoča Ogrinca. So pa cene različne glede na kg in glede na m, sem že preveril. Končna razlika za 108 m cevi zaračunana v m ali v kg je lahko tudi do slabih 100€. Tudi teža je na spletu različna, Nekje je meter težak 3,66 kg, nekje 3,56, nekje 3,50. Merkur je cenejši od posameznih privatnikov... Kar nekaj različnih podatkov. Mislim, da je vsak vesel, če namesto 665€ za enako število (18) cevi 80 x 40 x 2 nekje plača npr. 560€... (to je bil nek grob izračun, še nekaj viška vključenega).
Bom pa vesel še vaših mnenj.

vili napisal/-a:sajko:
ni problem neka konstrukcija pol metra nad tlemi, dobro, če pade boš imel malo črn noht, problemi pa so, ko je konstrukcija višja od človeka, ko lahko neko "skropucalo" pade nekomu na glavo, dobro, če "avtorju" nič hudega, se bo iz tega kaj naučil, problem je če nekomu drugemu, še posebno kakim zvedavim mulcem, dobro malo nakladanja..., je pa to, se mi zdi osnovna ajnfoh filozofija...
maje:
danes pri vas kolikor vidim sneži, a je južen ali suh??, napni mrežo pa boš videl kaj se dogaja, boš presenečen...![]()
![]()

priznam, da konstruiram prvič, zato niti nimam nekih izkušenj, niti ne vem katere formule bi mi prišle v poštev za dimenzioniranje.
Zanimivi trditvi. Pozdravljam pogum in voljo, da sam rešiš in postaviš dovolj trdno konstrukcijo. Najlepše želje, da ti uspe.Če bi si želel postaviti nadstrešek oz. zadevo pokriti s kritino (plehom,...), potem niti ne bi imel potrebe vas spraševati po konstrukcijski izbiri primernih dimenzij pohištvenih cevi,
Jaz pri tem ne vidim nič smešnega. Če pa konstrukcija ob rušenju slučajno koga poškoduje pa je še manj smešno.danes pri vas kolikor vidim sneži, a je južen ali suh??, napni mrežo pa boš videl kaj se dogaja, boš presenečen.

Zanimivi trditvi. Pozdravljam pogum in voljo, da sam rešiš in postaviš dovolj trdno konstrukcijo. Najlepše želje, da ti uspe.

vili napisal/-a:maje:
glede modelirnika, če nimaš vseh nastavitev tako kot mora biti, dobro malo moraš poznati to orodje, kako gredo povezave do knjižnic..., bodo simulacije bolj tako tako![]()
, če ti pa že uspe, da prideš v simulacijo, pa najprej naredi probo na eni palici, pa naredi enkrat nateg, pa tlak, pa upogib, to naredi na palici, ki jo lahko preračunaš tudi peš s pomočjo ata kraut-a, jaz sem tako počel, ko sem se učil..., ker pri teh simulacijah moraš že v naprej približno vedeti kaj ti bo vrglo ven, drugače boš samo debelo gledal kaj je to
..., to konstrukcijo ti bo pa kar mlel nekaj časa...
ti pa to "žerjavar" vrže ven za šalo..., mikserja s sosednje teme pa ni več, ga je admin![]()
..., bo kar malo dolgcajt...
![]()

Sajko993 napisal/-a:Maje napisal/-a:HahaZanimivi odgovori in vsem se zahvaljujem. Tale predzadnji me je nasmejal.
Danes zaradi obveznosti ne bom mogel nič kaj dosti v Creu nadaljevati, moram pa še zavariti in postavit na neko namišljeno podlago, da mi bo potem dovolilo simulirati. Materiale sem nekako že določil tudi Poissonovo in elastično in spremenil merske enote, pa še obremenitve bom postavil kontinuirane kot bi bila cela mreža obtežena s snegom. Ali naj vključim še kak moment ali kako drugo silo (za upoštevanje vetra) in kje bi ga bilo smiselno navesti (tistik, ki ste bolj vključeni v simulacijo)?
Če bi si želel postaviti nadstrešek oz. zadevo pokriti s kritino (plehom,...), potem niti ne bi imel potrebe vas spraševati po konstrukcijski izbiri primernih dimenzij pohištvenih cevi, ker bi se tudi zadeve loteval nekoliko drugače. Zadeva je v mojem primeru taka, da želimo postaviti kot sem zarisal - torej konstrukcija in mreža preko nje, ravna in brez nagibov. Interes je torej le koliko naj bo zadeva močna, da vzdrži sneg pozimi. Ko bo postavljeno vam pripnem še fotografije s terena. Zaenkrat ostajam pri 80 x 40 x 2. Zanima pa me še, če so vam kaj znani trgovci z ugodnimi pohištvenimi cevmi? Sodelavec mi priporoča Ogrinca. So pa cene različne glede na kg in glede na m, sem že preveril. Končna razlika za 108 m cevi zaračunana v m ali v kg je lahko tudi do slabih 100€. Tudi teža je na spletu različna, Nekje je meter težak 3,66 kg, nekje 3,56, nekje 3,50. Merkur je cenejši od posameznih privatnikov... Kar nekaj različnih podatkov. Mislim, da je vsak vesel, če namesto 665€ za enako število (18) cevi 80 x 40 x 2 nekje plača npr. 560€... (to je bil nek grob izračun, še nekaj viška vključenega).
Bom pa vesel še vaših mnenj.
Najbolje je ponavadi kupiti material od začetka prodajne verige in ne na koncu (MERKUR, lokalni prodajalci). Si mogoče povprašal REMOS, INPOS, itd. Ti tudi pripeljejo na dom. Vem da je merkur med trgovci najdražji za nabavo materiala. REMOS vem da recimo dobavlja material KOVINAR NM (prodajni center železnina) in je kovinar bistveno dražji od REMOS-a če jim pošlješ povpraševanje.
Te trgovine sem navedel v lokaciji Novo mesto, za lokacije v Krškem kdo je prvi v verigi, ali v posavju mi ni znano.
LP.

vili napisal/-a:imam nastavitve; konfiguracije, poti, knjižnice že tam od leta cca 2000, ni nobenega problema laufa s temi,
sem pa tako na bliz potegnil eno analizo, vse, merein obtežba so hausnumere, pričakuj nekaj takega, potem pa tuhtaj kje si...:

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov