STROJNISTVO.com • Poglej temo - Čiščenje nitra z destilacijo

Čiščenje nitra z destilacijo

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Čiščenje nitra z destilacijo

OdgovorNapisal/-a Marjan friscic » 9.3.2021 14:24

Zdravo opet dečki,

ker sem že dobo velik informacij tu gori in ste mi pametno svetovali glede pump za barvanje in mate izkušnje s to firmo, mam spet vprašanje.

Glede na to da ponucamo približno 400L nitrota za pranje pištol in pump na mesec, so nam priporočili stroj, ki nekak destilira ta odpadni nitro in pol dobiš čistega ven.

Pozna kdo kaj to zadevo? Zdaj so nam poslali nek članek, ko so testirali zadevo za eno drugo firmo in bomo mi tudi dali na test, preden se kaj odločimo.
Test najdete tukaj pa sami poglejte, meni deluje dobra zadeva pa tudi cena ni tak huda, ker se nam hitro obrne.

Rabim pa še vaše mnenje. Hvala.
Zadnjič spremenil Marjan friscic, dne 12.3.2021 7:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Marjan friscic
Novinec
Novinec

Re: Čiščenje nitra z destilacijo

OdgovorNapisal/-a FrikusKov » 10.3.2021 10:16

Zdravo Marjan,

mi gremo toti teden pogledat v Hoče, ker ga eni že imajo in potem gremo tudi mi verjetno v nakup. Zadeva se nam povrne v 14 mesecih, če malo na oko ocenim pa zaokrožim še malo nam v škodo, kar je res hitra povratna doba, glede na to da nam bo mašina zdržala več ko 10 let, ker jo imajo tudi drugi že več kot 10 let.

Mi bomo vzeli 30 litrskega, ker pač ne moremo 2x na dan kuhati in bomo kuhali približno 3-4x na teden.

Če bo pa doma sila bom pa še na šiht prineso kaj viška sadja pa šnopc nareo :lol: :lol: :lol:
FrikusKov
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 10.3.2021 10:21

Če bo pa doma sila bom pa še na šiht prineso kaj viška sadja pa šnopc nareo :lol: :lol:

to je to stari... :D :D, pridem na enega dva, potem pa ne bomo več šteli...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MarioRo » 10.3.2021 14:34

Že zadnjič mi je to smrdelo po neki primitivni reklami za Lesk, sedaj mi pa še bolj
MarioRo
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Demz » 10.3.2021 14:57

Zadeva je zelo uporabna. Jaz jo jemljem tako, ker sem pred leti, ko sem imel malce več mokrega barvanja, že bil čisto na tem da si naredim v lastni izvedbi destilacijo razredčila. Pa je Helios prišel ven s svojim "Nitro čistilom", ki je točno to, predestilirano odpadno redčilo vseh sort. Ga zelo enostavno ločiš po frakcijah, ni problema, samo lotiti se je treba. Potem po desetih letih so ga nehali proizvajat, jaz sem pa tudi prešel na prašno barvanje.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Marjan friscic » 12.3.2021 7:21

Ha ha Frikus, ti si pa za hece. Mislim da ne rabiš ti nosit nič na šiht, ker maš doma dosti zaloge :lol: :lol: Kam to grete pogledat? Pošlji mi datum, bi šel še jas zraven.

Mario nobena reklama ni, sem zaj umakno link,, da ne bo še kdo kaj mislo da so mi plačali. Majo tudi drugi tote destilatorje, samo od njih je biu najbolj ugoden pa najbolj porihtano majo s papirji, ker se zaj gremo neko eksplozivno cono in mamo za vratom ZVD ki nam dela elaborat.

Demz ja vem, da je zadeva enostavna, samo jas za fabriko ne morem doma skupi zmetat da bi šlo skos še s papirji. :roll:
In tut nam so dajali včasih predestilirano razredčilo pa nikdar ni blo prave kakovosti, ker je bla to mešanca vsega kar so nabrali in vse vkup skuhali.

Hvala za pomoč. Če se še keri najde ko ma kaj podobnega že v uporabi pa tudi dobrodošel za mnenje.
Marjan friscic
Novinec
Novinec

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov