STROJNISTVO.com • Poglej temo - Simulacija tlacnega litja aluminija

Simulacija tlacnega litja aluminija

Vsi ostali programski paketi.

Moderator: -M-

Simulacija tlacnega litja aluminija

OdgovorNapisal/-a Rutko » 2.1.2007 23:01

Mene pa zanima kateri program se najvec uporablja za simulacijo tlacnega litja aluminija?
Rutko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 3.1.2007 6:41

MAGMA
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 3.1.2007 8:36

v Sloveniji in verjetno tudi v svetu dva najbolj uporabljana: Magmasoft (pri nas trži in uporablja Exoterm) in ProCast (uporablja Tecos in metalurški faks-Katarina Trbižan)
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Simulacija tlacnega litja aluminija

OdgovorNapisal/-a koleraba » 23.3.2021 22:04

Zanima me ali se kdo ukvarja s programom Procast za simulacijo tlačnega liva?

Delam tutorial in imam težavo, da mi simulacija ne pokaže polnjenja. Taline pride do tablete in se potem ustavi. Ali mogoče veste kje je razlog?
koleraba
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 29.3.2021 15:59

koleraba napisal/-a:Zanima me ali se kdo ukvarja s programom Procast za simulacijo tlačnega liva?

Delam tutorial in imam težavo, da mi simulacija ne pokaže polnjenja. Taline pride do tablete in se potem ustavi. Ali mogoče veste kje je razlog?

In, če smem vprašat, kako si se naučil dela z njim ? Tečaj ob nabavi, ali samoučenje na črni verziji?
Ni ravno najbolj enostavna stvar, če ti nekdo ne pokaže osnov, dvomim, da boš sam izpeljal.
Poznam nekoliko, ker je pred časom sin delal s tem (na uradni verziji in s službenim izobraževanjem).
Predvsem pa rabiš veliko livarskih izkušenj, prednastavitev parametrov litja, pa vsaj približno kot bo na dejanskem stroju, ne moreš kar nekaj, na pamet.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a koleraba » 31.3.2021 22:23

magnum44 napisal/-a:
koleraba napisal/-a:Zanima me ali se kdo ukvarja s programom Procast za simulacijo tlačnega liva?

In, če smem vprašat, kako si se naučil dela z njim ? Tečaj ob nabavi, ali samoučenje na črni verziji?
Ni ravno najbolj enostavna stvar, če ti nekdo ne pokaže osnov, dvomim, da boš sam izpeljal.
Poznam nekoliko, ker je pred časom sin delal s tem (na uradni verziji in s službenim izobraževanjem).
Predvsem pa rabiš veliko livarskih izkušenj, prednastavitev parametrov litja, pa vsaj približno kot bo na dejanskem stroju, ne moreš kar nekaj, na pamet.

Delam v podjetju, ki se ukvarja s tlačnim litjem aluminja, tako da mi je proces, parametri in težave poznane in se zavedam, da bo kar izziv. Sem se pa lotil učenja programa samoiciativno, ker mi nekako še ta osvojitev programa manjka, da imam neko celoto. Mogoče kot možnost za napredovanje :) V kolikor imate kakšen odgovor na moje zgornje vprašanje, v zvezi s Procast programom, ste zelo dobrodošli.
koleraba
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostali programski paketi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov