epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Demz napisal/-a:Luknjice niso na varu, so na spoju var-plašč. Niti niso na spoju var-podnica.

Demz napisal/-a:Nismo jo. V bistvu je nismo nikoli, razen kadar se je šlo za živilsko industrijo ali lepoto (pasarstvo).
Tudi jaz sumim na pregretje materiala ob varjenju, toda tega nismo počeli prvič.

Demz napisal/-a:Iz izkušenj vem, da je pri delu z NR pomembno vare jedkati in pasivirati. Ker tisti oksidi so v bistvu že začetek korozije ...
ALG200 napisal/-a:Sem prevaril kilometre vodotesne vare v glavnem 0, 6 mm, ostalo 0,8, nekaj malega 1.0 , 0, 5 mm je pa zaheban ko Q.ba , ni bilo za vodo, za kaj jačega, ha, je bil AISI 304 , samo enkrat v življenju sem videl problem z luknicami, sem takoj vedel s čim je to ta gospod zahebal,

Demz napisal/-a:Takšno posodo prepoznaš, ko je notranjost rahlo zelenkasta in kosmata, isto opaziš, če imaš izlivno pipo klasičen kroglasti zasun, tisti vodovodarski. Na izlivu se naredi čudna zelena tvarina itd - točno o tem govorim.

Demz napisal/-a:Definitivno posoda za vino NE SME biti iz 304 kvalitete. Ker ne zdrži žvepla. Vsako vino je žveplano z žveplovo 3 kislino, kar pomeni, da se bo z njo lužil Ni - tvori se nikljev sulfid NiS, ki je dokazano kancerogen. Takšno posodo prepoznaš, ko je notranjost rahlo zelenkasta in kosmata, isto opaziš, če imaš izlivno pipo klasičen kroglasti zasun, tisti vodovodarski. Na izlivu se naredi čudna zelena tvarina itd - točno o tem govorim.
Za vino mora obvezno biti posoda iz vsaj 316 kvalitete po AISI, pa še tu sem skeptičen če je dovolj dobra.
Naslednje poglavje je pa zvar. Tu imam pa sam pravkar problem.

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov