epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

PEME napisal/-a:Poteboval bi podatek za koliko pade tlak če se temperatura okolice spremeni za 4°C na 21°C

PEME napisal/-a:imam posodo z volumnom 210litrov. V posodi je voda pod tlakom 10barov.......
....... za koliko pade tlak če se temperatura okolice spremeni za 4°C ....
Ali lahko, za grobo oceno, uporabim formulo p1/p2=T1/T2?

Tvoj problem ni pritisk (raztezanje) ampak tesnenje. Če preizkus z milnico (zrak pod pritiskom = nevarnost eksplozije) investitorju ne zadošča, potem je možen preizkus z mehurčki v vodi (posoda z zrakom pod pritiskom pod vodo) lahko edini merodajen. Morda najprej narediš neporušno kontrolo vseh varov.PEME napisal/-a: In sedaj pač, po naročnikovem mnenju, ta grelni tokogrog ne tesni in je cel hudič.
Zadevo smo prvo prizkusli z zrakom in milnico, potem smo naredili še PT in na koncu prezkus z vodo.

PEME napisal/-a:Jaz potrebujem informacijo kako matematično dokazat vpliv temperature na spremembo tlaka v mojem primeru.
Mi lahko to kdo pove kako to izračunat in ali je moje razmišljanje v prvem prispevku pravilno.

vili napisal/-a:pa še malo igranja, za ilustracijo elastične deformacije, se mi zdi da gre po nekem huk-u...:
pa še to, pri padcu temp. za 4 st se ti 200 l skrči na 199,68 litra..., mislim, da je prav, če pa to povzroči padec tlaka .6 bar pa pojma nimam...![]()

vili napisal/-a:pa še to, pri padcu temp. za 4 st se ti 200 l skrči na 199,68 litra..., mislim, da je prav, če pa to povzroči padec tlaka .6 bar pa pojma nimam...![]()

Vedno praksa potrjuje teorijo ali pa se teorija razvije iz prakse. Kolikor sem razumel debato, je problem kako priti teoretično do željenega rezultata. Saj princip je znan, le da stvar ni enostavna za izračun - verjamem, da nekateri računalniki (ustrezen program) to zmorejo, vprašanje, če jim uporabnik zmore ponuditi potrebne podatke.Deutz napisal/-a: Torej rabiš edino podatek koliko natančna količina tvoje vode spremeni volumen za določeno spremembo temperature in količino vode ki ustvari razliko pritiska... računanja niso potrebna in tudi ne pomagajo v tem primeru...

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov