epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Max nosilnost je 1000 T, sedaj pa rabijo morda za 500 t.fikus_ napisal/-a:Kavelj sploh ni velik.![]()
Niso porabili vseh vrvrnic nad kavljem. To verjetno prilagodijo masi bremena?

Imaš preveč šolsko znanje.vili napisal/-a: a nismo včasih temu nad kavljem rekli škripec - škripčevje, oprosti malo heca..., ne bodi hud...

Pek napisal/-a:Bil tam, praktično cel dan. Dalo se je videti kar nekaj stvari. Žal ne morem pripeti slik, ker je omejitev 1MB na sliko, moje pa so vse večje. Drugače pa za občutek, kontra uteži so težke (če sem prav preštel) 540t!!! Na "tamalem" žerjavu pa je kontra gviht 110t. Vsi vemo, da so tu v igri momenti, ročice itd, vendar je vseeno zanimivo videti takšnk koncentracijo mase. Zanimivo se mi je tudi zdelo, da so kontra uteži na manjšem žerjavu na dveh ročicah, ki se odpirajo in zapirajo glede na položaj bremena.
Veliko slik in videov imam, vendar ne vem kako naj to spravim tule gor.

Pek napisal/-a:Bil tam, praktično cel dan. Dalo se je videti kar nekaj stvari. Žal ne morem pripeti slik, ker je omejitev 1MB na sliko, moje pa so vse večje.
Pek napisal/-a:Veliko slik in videov imam, vendar ne vem kako naj to spravim tule gor.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov