epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

V skladu s predpisi morajo žerjavi na prostem normalno delovati do hitrosti vetra 72 km/h. Pri večji hitrosti se delo ustavi in žerjav se postavi v poločaj izven obratovanja (tudi sidra, ....)borisk napisal/-a:Sej med dvigom je v ZM precej pihalo, vsaj na posnetkih je tako zgledalo..

grega09 napisal/-a:Po dvigu bremena in premiku žerjava nazaj so jo spet odložili na tla. Imam še slike, sem bil zadaj, ko se je to dogajalo. Objavim jutri...

Žerjavar napisal/-a:Omenjeno skrajšanje časa 5 x sem dosegal že pred 15 leti, ko sem si večino izračunov konstrukcije in mehanizmov skrajšal z lastnimi programi v Basic-u (danes so že v Excel-u).

To vem tudi jaz. Si pa umetno inteligenco, ko bo prišla (kmalu) predstavljam v področju žerjavogradnje: Osnova: Po današnjih možnostih naredim komplet projekt (zasnova, dokumentacija za izdelavo in dokumentacija za uporabnika) za nek žerjav. Računalnik pa mi je v stanju napraviti podobnen projekt s spremembami, ki jih posebej vnesem. Kot spremembe so možne tudi po današnji metodi izdelan sklop. Računalnik ga bo spoznal in pri naslednjih projektih tudi vključil to možnost. Računalnikova sposobnost ni le družina podobnih izdelkov, ampak tudi popolnoma nov izdelek, ki vsebuje detajle, kot jih je računalnik že uporabljal in se funkcionalno vklapljajo v željen izdelek. Da e govorim o logični odločitvi, kateri od detajlov z isto funkcijo uporabiti za nizkocenovni izdelek.grega09 napisal/-a: se pogovarjamo o enakih stvareh. Kar opisuješ je navadna nadgradnja kalkulatorja. Umetno inteligenco jaz dojemam kot nekaj čisto drugega. Kako bi opisal?

grega09 napisal/-a:grega09 napisal/-a:Po dvigu bremena in premiku žerjava nazaj so jo spet odložili na tla. Imam še slike, sem bil zadaj, ko se je to dogajalo. Objavim jutri...
Evo, kot sem včeraj rekel, za nadaljevanje debate z vilijem in kot zanimivost. Na prvi in drugi sliki se vidi, da je dodatna utež odpeta. Pred dvigom bremena na daljši ročici (transformator na drugi strani proge) so jo zapeli na napenjalke in dvignili iz tal. Predvidevam, da je moral operater prej že delno obesiti breme na žerjav. Po pomiku žerjava nazaj in spremembi kota glavne roke in s tem premikom bremena na krajšo ročico, so tudi dodatne uteži odložili nazaj na tla. To še preden so breme odložili.
Dobro je bilo videti, ko se vse skupaj na gosenicah premika nazaj. Če računamo breme 300 t, pa uteži 600 t, pa konstrukcija žerjava, ki ne vem koliko tehta, se je premikalo na gosenicah, ugibam da med 1000 in 1500 t.

grega09 napisal/-a: se je premikalo na gosenicah, ugibam da med 1000 in 1500 t.

grega09 napisal/-a:... Me zanima, kaj je največji sklop, ki ga izdelajo v enem kosu za takšen stroj in s čim ga potem skupaj zložijo...

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov