STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tračna žaga

Tračna žaga

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Tračna žaga

OdgovorNapisal/-a Andre » 24.2.2006 15:47

Pozdravljeni

Kupujem tračno žago za domačo delavnico, zato me zanima naslednje. V katalogu je navedeno da lahko žaga pravokotno prereže okroglo palico premera max. 115mm ali pravokotno palico prereza max. 100x150mm. Zanima me ali to v praksi dejansko pomeni, da lahko s tako žago brez večjih težav prerežeš jekleno palico fi 115mm ali je za trše materiale ta premer bistveno manjši?

LP Andrej
Andre
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ciglar » 24.2.2006 16:54

Imaš prav: ti lahko žagaš jekleno palico z maks. fi 115 in nič več. Ali je material trd ali mehek nima veze-to samo pomeni, da boš moral podajalno hitrost prilagoditi trdoti materiala in morda še hladilno emulzijo. To pomeni, če imaš zelo trd material premera fi115 boš pač bolj počas žagal in malo bolj hladil.
LP
S
S.C.
DIMAS d.o.o.
www.dimas.si
ciglar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 24.2.2006 17:34

To je sigurno mala tajvanska tračna žaga, kakršno imam tudi sam. Režeš lahko preseke kot piše v specifikaciji, lahko pa jo postaviš v pokončni položaj in režeš z njo tako kot to delajo mizarji z lesom. Velikokrat sem že rezal dvojno širino, pač z obeh strani. Glede trdote pa tako: Žagin list, ki se ga dobi pri Merkurju vzdrži navadno konstrukcijsko jeklo recimo fi 100 mm tudi 50 kosov, če pa režeš naprimer orodno jeklo UTOP Mo1, v mehkem stanju, je žaga po enem kosu uničena. Z boljšimi bimetalnimi trakovi vzdrži tudi 10x več, ob 2kratni ceni traku. Uporabljam jo že cca 15 let, in mi je dobro služila seveda za občasna dela, za kar je tudi namenjena.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Prodam

OdgovorNapisal/-a altrad » 28.2.2006 7:34

Žago o kakršni govorite bom najverjetneje prodal. Bila je kupljena pred tremi leti in malo rabljena in to predvsem za žaganje aluminija. V kolikor je interesent naj se javi na milan.vidonja@volja.net
altrad
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov