STROJNISTVO.com • Poglej temo - Integracija rezilnih orodij in pribora v CAM sistem

Integracija rezilnih orodij in pribora v CAM sistem

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Integracija rezilnih orodij in pribora v CAM sistem

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 6.7.2023 18:29

Kakšne integracije rezilnih orodij s priborom imate na voljo v vaših "domačih CAM sistemih" ?
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Integracija rezilnih orodij in pribora v CAM sistem

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 11.7.2023 15:27

Približno 18000 orodij in ves pribor od SECO, WALTER in FRAIZA. S petimi kliki je optimalno orodje v CAM sistemu za takojšnje programiranje.
Priponke
Fraiza_Tool cloud.png
Expertna izbira preko tovarniških WEB katalogov
Fraiza_Tool cloud.png (171.1 KiB) Videno 7676 krat
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 13.7.2023 16:07

CNC tehnologija napisal/-a:Približno 18000 orodij in ves pribor od SECO, WALTER in FRAIZA. S petimi kliki je optimalno orodje v CAM sistemu za takojšnje programiranje.

Naš Joža ma vse u glavi...pa tud alat od ISCARJA, pa SANDVIK, pa CERATIZIT, pa KYOCERA pa še kerega...tam okol 93598 orodij obvlada. Ni kaj ded je na mestu.

On topic....CNC tehnologija za predsednika....to je človek vaše prihodnost :-) :-) :-)

Se vidi da je cajt kislih kumaric.

Od zadnjih 15 tem na tem forumu je ene 14 njegovih. Ded ve vse...ni da ni.

Pa še knjige piše :D :D :D :D :D :D

Vili kje si? :-)

LPL
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 14.7.2023 5:03

Kdor zna z enim orodjem vse nardi..... Jebeš knjižnice :D
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zels » 14.7.2023 8:35

CNC tehnologija napisal/-a:Kakšne integracije rezilnih orodij s priborom imate na voljo v vaših "domačih CAM sistemih" ?

ChatGPT sem prosil naj napiše odgovor v mojem imenu, malo za hec. Je pa zanimivo, da je podoben kaliber kot so tvoji prispevki 8) Lahko pa združita moči in bo vse skupaj malo bolj koherentno. Oboje je pa tam-tam polno "slame".

ChatGPT napisal/-a:V naših domačih CAM sistemih imamo na voljo široko paleto integracij rezilnih orodij s priborom. Naša programska oprema za obdelavo računalniško podprtega načrtovanja (CAM) je zasnovana tako, da omogoča uporabo različnih vrst rezilnih orodij in pribora, kar omogoča prilagajanje procesa obdelave glede na specifične potrebe in zahteve.

Med najpogostejšimi integracijami rezilnih orodij s priborom v naših CAM sistemih so:

1. Vpenjalni sistemi: Podpiramo različne vrste vpenjalnih sistemov, kot so standardni vpenjalni klini, hidravlični ali pnevmatski vpenjalni mehanizmi ter hitro menjalni vpenjalni sistemi. To omogoča enostavno in hitro menjavo rezilnih orodij ter prilagajanje obdelovalnega procesa.

2. Rezalne glave: Naše CAM rešitve podpirajo različne vrste rezalnih glav, vključno z enojnimi in večkratnimi glavami. Omogočamo tudi integracijo glav z avtomatskim menjalnikom orodja, kar omogoča samodejno menjavo orodja med obdelavo.

3. Dodatni pribor: Naši CAM sistemi omogočajo integracijo različnih vrst dodatnega pribora, kot so hladilni sistemi za mazanje orodja, usmerjevalni laserji, avtomatski merilni senzorji in drugi. Ta dodatni pribor pripomore k izboljšanju natančnosti obdelave in optimizaciji celotnega procesa.

4. Sistem sledenja: Naši CAM sistemi so opremljeni s sistemom sledenja, ki omogoča avtomatsko sledenje rezilnega orodja med obdelavo. To zagotavlja natančno obdelavo tudi pri obdelavi kompleksnih oblik in materialov.

5. Orodna knjižnica: V naših CAM sistemih imamo bogato orodno knjižnico, ki vključuje širok izbor standardnih rezilnih orodij, kot tudi možnost dodajanja lastnih orodij v knjižnico. To omogoča uporabnikom, da izberejo in prilagodijo orodja glede na svoje potrebe.

Zahvaljujoč tem integracijam rezilnih orodij s priborom v naših domačih CAM sistemih lahko dosežemo večjo prilagodljivost, natančnost in učinkovitost pri obdelavi različnih materialov in oblik.
Zadnjič spremenil Zels, dne 14.7.2023 8:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Zels
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Zels » 14.7.2023 8:36

*pomotni prispevek, ne gre brisat*
Zels
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 14.7.2023 9:59

Zels, če ne bi bil CNC tehnolg še iz prejšnjih časov, bi utemeljeno sumil, da je to produkt ChatGPT-ja. Oba pišeta zelo podobno, po sistemu politikov, ki veliko govorijo in malo povedo. :D
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 14.7.2023 13:31

Zels napisal/-a:
CNC tehnologija napisal/-a:Kakšne integracije rezilnih orodij s priborom imate na voljo v vaših "domačih CAM sistemih" ?

ChatGPT sem prosil naj napiše odgovor v mojem imenu, malo za hec. Je pa zanimivo, da je podoben kaliber kot so tvoji prispevki 8) Lahko pa združita moči in bo vse skupaj malo bolj koherentno. Oboje je pa tam-tam polno "slame".

ChatGPT napisal/-a:V naših domačih CAM sistemih imamo na voljo široko paleto integracij rezilnih orodij s priborom. Naša programska oprema za obdelavo računalniško podprtega načrtovanja (CAM) je zasnovana tako, da omogoča uporabo različnih vrst rezilnih orodij in pribora, kar omogoča prilagajanje procesa obdelave glede na specifične potrebe in zahteve.

Med najpogostejšimi integracijami rezilnih orodij s priborom v naših CAM sistemih so:

1. Vpenjalni sistemi: Podpiramo različne vrste vpenjalnih sistemov, kot so standardni vpenjalni klini, hidravlični ali pnevmatski vpenjalni mehanizmi ter hitro menjalni vpenjalni sistemi. To omogoča enostavno in hitro menjavo rezilnih orodij ter prilagajanje obdelovalnega procesa.

2. Rezalne glave: Naše CAM rešitve podpirajo različne vrste rezalnih glav, vključno z enojnimi in večkratnimi glavami. Omogočamo tudi integracijo glav z avtomatskim menjalnikom orodja, kar omogoča samodejno menjavo orodja med obdelavo.

3. Dodatni pribor: Naši CAM sistemi omogočajo integracijo različnih vrst dodatnega pribora, kot so hladilni sistemi za mazanje orodja, usmerjevalni laserji, avtomatski merilni senzorji in drugi. Ta dodatni pribor pripomore k izboljšanju natančnosti obdelave in optimizaciji celotnega procesa.

4. Sistem sledenja: Naši CAM sistemi so opremljeni s sistemom sledenja, ki omogoča avtomatsko sledenje rezilnega orodja med obdelavo. To zagotavlja natančno obdelavo tudi pri obdelavi kompleksnih oblik in materialov.

5. Orodna knjižnica: V naših CAM sistemih imamo bogato orodno knjižnico, ki vključuje širok izbor standardnih rezilnih orodij, kot tudi možnost dodajanja lastnih orodij v knjižnico. To omogoča uporabnikom, da izberejo in prilagodijo orodja glede na svoje potrebe.

Zahvaljujoč tem integracijam rezilnih orodij s priborom v naših domačih CAM sistemih lahko dosežemo večjo prilagodljivost, natančnost in učinkovitost pri obdelavi različnih materialov in oblik.

Wow
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 15.7.2023 6:32

lesi

evo me, se je medved po veste čem..., zdaj je se mi zdi čas za..., pa sem se majčkeno oglasil
pa jebiga ni samo ta farum na tem božjem svetu, se zna dogajat v tem času tudi kaj bolj prijetnega, ja... :D :D :D , da trga gate...

res se mi neljubi več pogrevat kako smo včasih vozili NC . jke, ne CNC-jke na luknjan trak, mislim, da vesete v čem je razlika, pa simens-ov teleprinter, to je bila romantika, bili smo naj džeksoni, pa si moral za vsako mašino vedeti v kakem dialektu moraš pisati - luknjati trak, da se je premaknila, to je za novokomponovane programerje španska vas, ko kakemu razlagam kaj smo počeli včasih samo debelo gleda, ja je bilo pa to pred 40+++ leti..., danes pa to pri mojih križih majčkeno spremljam zelo površno...

sotrpini lepo bodite, ma mašinstvo je ena velika jeba to pa :evil: :evil: :evil:

to je bilo za danes...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 15.7.2023 11:40

vili napisal/-a:lesi

evo me, se je medved po veste čem..., zdaj je se mi zdi čas za..., pa sem se majčkeno oglasil
pa jebiga ni samo ta farum na tem božjem svetu, se zna dogajat v tem času tudi kaj bolj prijetnega, ja... :D :D :D , da trga gate...

res se mi neljubi več pogrevat kako smo včasih vozili NC . jke, ne CNC-jke na luknjan trak, mislim, da vesete v čem je razlika, pa simens-ov teleprinter, to je bila romantika, bili smo naj džeksoni, pa si moral za vsako mašino vedeti v kakem dialektu moraš pisati - luknjati trak, da se je premaknila, to je za novokomponovane programerje španska vas, ko kakemu razlagam kaj smo počeli včasih samo debelo gleda, ja je bilo pa to pred 40+++ leti..., danes pa to pri mojih križih majčkeno spremljam zelo površno...

sotrpini lepo bodite, ma mašinstvo je ena velika jeba to pa :evil: :evil: :evil:

to je bilo za danes...

Jaz se še kar spomnim onega 8m NC TOS Bohr_werka pri Slovenija Ceste leta 1977. Brez nekega spec. šolanja smo ga takrat kmalu zagnali, Čeprav na začetku nismo čisto točno vedeli kaj je že to G00 ??? No danes vem še kaj drugega...
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 15.7.2023 20:09

vili napisal/-a:res se mi neljubi več pogrevat kako smo včasih vozili NC . jke, ne CNC-jke na luknjan trak, mislim, da vesete v čem je razlika, pa simens-ov teleprinter, to je bila romantika, bili smo naj džeksoni, pa si moral za vsako mašino vedeti v kakem dialektu moraš pisati - luknjati trak, da se je premaknila, to je za novokomponovane programerje španska vas, ko kakemu razlagam kaj smo počeli včasih samo debelo gleda, ja je bilo pa to pred 40+++ leti..., danes pa to pri mojih križih majčkeno spremljam zelo površno...

ughhh - shut up already.jpg
ughhh - shut up already.jpg (72.24 KiB) Videno 7121 krat

:P :P Sori vili, ravno je bilo pri roki...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.7.2023 8:24

gregi:

ti, daj mi prevedi prosim, jaz sem bul na najmšku, jebiga "altle šule", se mi pa res ne ljubi tipkat v slovar...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 17.7.2023 10:53

Ne ljubi se mi, potrudi se malo. Saj maš cajt... :D
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 17.7.2023 16:52

grega09 napisal/-a:
vili napisal/-a:res se mi neljubi več pogrevat kako smo včasih vozili NC . jke, ne CNC-jke na luknjan trak, mislim, da vesete v čem je razlika, pa simens-ov teleprinter, to je bila romantika, bili smo naj džeksoni, pa si moral za vsako mašino vedeti v kakem dialektu moraš pisati - luknjati trak, da se je premaknila, to je za novokomponovane programerje španska vas, ko kakemu razlagam kaj smo počeli včasih samo debelo gleda, ja je bilo pa to pred 40+++ leti..., danes pa to pri mojih križih majčkeno spremljam zelo površno...

ughhh - shut up already.jpg

:P :P Sori vili, ravno je bilo pri roki...

well...

https://www.defenseone.com/business/202 ... on/388067/

V amerik jih še ponucajo oldtimerje lol “We were bringing back retired employees that are in their 70s … to teach our new employees how to actually build a Stinger,” Kremer said. “We're pulling test equipment out of warehouses and blowing the spider webs off of them.”
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 17.7.2023 17:51

Ja, glej, tako je to če se vse to zanemarja vmes. Naj pa pohitijo, dokler še gre tole. Pa ko je že ravno dober biznis v Ukrajini je tole kar nujno... :D
Saj tudi sam gledam mojo generacijo. Umazanega hitrega snovanja na roke nihče več ne obvlada. Srečo sem imel, da sem se lahko to v prvi službi še učil. Je pa v te metode potem treba še kaj novega vpeljati. Tu pa mladi večinona nimajo motivacije...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov