STROJNISTVO.com • Poglej temo - Sestavljen profil iz upognjene pločevine.

Sestavljen profil iz upognjene pločevine.

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Sestavljen profil iz upognjene pločevine.

OdgovorNapisal/-a cr7 » 19.8.2023 7:52

CADfreak napisal/-a:

Pozdravljeni,

vem, da ni predmet debate, je pa pametno pisat, odkar je ISO 2768 drugi del umaknjen in nadomeščen z drugim standardom, letnico poleg.

Torej, ISO 2768:1989 - mK
cr7
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 19.8.2023 14:19

Pozdrav.

cr7, imaš prav, meni je ta ISO nekje v glavi ostal... Je pa verjetno to zaradi tega, ker večina mojih "izdelkov" podleže ISO 20457:2018 :lol: ... Vem, vsak izgovor je dober, pa če ga pes na repu prinese :oops: :P :D ...

Sem našel nekaj firm v Mb, ki se hvalijo z dovolj širokimi (ali dolgimi?) "abkantarcami", jih bom naslednji teden malo vprašal, ali jih za nima in za koliko € jih zanima...

P.S. Slavcr, iskreno povedano, nisem čisto prepričan če sem preveril... Ampak v glavi imam, da sem parkart šel skozi predogled nato pa sem zadevo potrdil. Potem sem se odjavil in "anonimno" še enkrat pogledal prispevek, ki je bil takrat na drugi strani prispevka (zanimivo, zdaj je na prvi...), potem pa sem chrome zaprl... Vsaj tako imam v spominu...

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Demz » 20.8.2023 12:48

Meni pa gre na žnjurac kompliciranje. Ja, @Cadfreak, noben problem ker ne znaš pravilno označiti bistvenih delavniških kot - itak jih noben ne zna. Ker pač nisi vsakodnevno v tem poslu.

Meni je namreč popolnoma trapasto označevati linijo krivljenja z "up" in "down". V moji delavnici sem že pred 30 leti uveljavil linijo "črta - pika" za "Up" ter črtkano za "down". Polna črta je pa "odrez". Od takrat naprej mi niti ni treba več dodajati izometrične perspektive, ker fantje zastopijo.

Sicer je pa krivljenje (upogib) kar resna plastična deformacija in ko zadeneš na tolerance in radiuse, se prava ljubezen šele začne. :D

In - DA !, na koncu ugotoviš, da so orodja dražja od mašine same. Spada med lepote življenja. Na primer politik ima eno samo orodje in še to neobdavčeno. Ko je fertik, ga zloži in gre domov. Strojnik pa ... - v tri pm, vedno nekaj manjka, ko si fertik pospravljaš za seboj pol šihta pa še obdavčeno je :evil: .
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 20.8.2023 14:29

P.S.

Se misli kdo kaj obregnit ob tole vladino domislico glede praznika 14. avgust? KDO ga bo plačal? Vlada? :lol:

(Pričakujem da - JA ! )
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 20.8.2023 21:22

Podaljšan vikend na morju.... fajn je blo, enim. :D
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 21.8.2023 7:07

Gospot Golob & company - plačajte mi 7 šihtov ! :evil: Zahtevam!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tehnik » 21.8.2023 7:58

Bo treba še 4 solidarne sobote podarit prizadetim območjem. Naslednji ukrep vlade. Janša se strinja.
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 21.8.2023 8:13

Ni problem. (bmk za Janšo)
Problem je, ker nekateri pričakujejo, da jim bom plačal neke podaljšane počitnice. Zopet imamo otročaje na volanu in nekdo bo moral plačati njihove kikse.

KDO mi bo plačal tisti praznični pondelk, ki ga moram - torej jaz sam, ker so si nekateri gospodje izmislili da bi jim jaz doštukal podaljšane počitnice??? Niti en sold iz tega fonda ni šel v poplave! Šel je na "podaljšane počitnice" :evil: !

Preklemanska otročad - misli da bo furala! :evil:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.8.2023 11:57

J*bat ga, sami smo si krivi, da smo v branži, ki ne ustvari dovolj dodane vrednosti, da bi bil še kakšen dan frej kar tako... Sej tudi v boljših ni nič bolje, samo tam jih samo pri dobičku boli in ne kako bodo preživeli... :roll:
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 21.8.2023 12:28

Ni problem v branži, problem je v furmanu :evil: . In to zgodovinsko, že vsaj 30 let.
Nek paglavec si takole domisli, da bi imeli frej podaljšan vikend kao zaradi ogromne nesreče ki nas je pravkar doletela. Vsa okolica ste pa kar nekako tiho ?? :o

- KDO ga bo plačal ? Predsednik Golob? :o

Mater, saj smo svetovni prvaki. Samo še severna koreja in zimbabve morda ... :roll:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.8.2023 13:22

Kaj ti naj odgovorim?
Smo nekaj časa nazaj ugotovili, da ni za na ta forum ta vsebina. Narod si izvoli, kar si narod zasluži in politiki so ogledalo vrha Gaussove krivulje naroda. Če nisi v tistem percentilu na levi, ki rabi slinček ko govori, potem si verjetno na desni strani krivulje (ne mešati s politčno desno in vsi mislijo(mo), da smo tam notri, kar ne gre skupaj) in meje so odprte, kakor je že marsikdo drug ugotovil...
Še vedno pa imaš možnost, da zagrabiš vile, motiko in sekiro in organiziraš pohod hlapcev proti glavnemu mestu. Nekaj bo sigurno drugače potem...

Še dodam, ker ravno berem novice - lahko se znajdeš, kot izgleda, pa bo še za kakšen ponedeljek :D . Eno znano podjetje na Ljubnem ima cca. 50 miljonov € letnih prihodkov, pa pravijo da imajo 100 miljonov € škode in to na čistem poplavnem območju! Mi lahko razložiš? Tule mislim da bo kar nekaj poskušanj zaokroževanja in kasiranja za nazaj. Kdo bo pa to vse plačal? Nekaj se govori o državi - torej spet jaz in ti... Torej, ko je dobro bi si podjetniki dobičke delili (ne delili, k sebi zgrabili), ko je pa ujma je pa spet socializem dober.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 21.8.2023 14:31

Ne, nikakor ne govoriva isto.

Tisto kar jaz govorim je mahinacija države o dodatnem prazniku, ki ga naj kar delodajalci financiramo! In to na rovaš tragedije državnega nivoja! Pol Slovenije je podrte, gospodje so pa šli naredit dodatni praznik (že sedaj jih imamo 13) v imenu vremenske ujme - in kar na račun delodajalcev.

Razumeš? Nekdo mora to plačat. Še niti kriznega DDV-ja niso umaknili itd, pa so nam naredili še to sranje. Vsi iz naše bajte smo šli pospravljat gor v savinjsko in to nekajkrat, dva od mojih fantov tudi skozi gasilce... obupno žalostna zgodba. Toda da nam država obesi za povrh še takole, po domače dodatni praznik ki nikomur ne bo nikoli hasnil - ej, sorry! Tole svinjarijo naj kar politika sama požre in oprostite mi, ker sem izbruhnil v neki sicer lepo strokovni temi, ki nima popolnoma nobene veze s pravkar aktualnim političnim sranjem. Želijo pa, da ga točno mi požremo! :evil:

Mater !
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.8.2023 14:44

Demz, nehaj ga srat - ti direktno povem. Nikjer nisem zasledil, da bi bil drugo leto 14. avgust spet fraj. Drugače me popravi. Letos je bil pa ponedeljek med torkovim praznikom in je bilo tako 3/4 ljudi že na dopustu. Veliko ljudem ga je voda odnesla, pa še pol življenja zraven...
Kar mene skrbi kako se bo plačevalo sem zapisal zgoraj. Če pa enega fraj dneva, ko je že tako večina ljudi na dopustu ne prenesemo, potem pa bolje da se da ketna čez večino firm in mogoče še čez celo državo zraven...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 21.8.2023 15:05

Pazi - je razlika če vzameš dopust in greš udarniško delat v dobrodelne namene ali če kar država odredi "praznik" na rovaš dobrodelnih namenov. Ker ga plačam točno jaz (osebno) in to z davki in prispevki vred.

Pucat pa na tisti ponedeljek nobeden ni šel, tudi če bi hotel ne! Ker te morajo povabit da lahko greš. Nas je namreč preveč, prostovoljcev in morajo regulirati.

Ta "praznik" je čisti luksuz ki ga naj mi (delodajalci) plačamo ker se je pač nekomu v parlamentu pravkar utrnila brilijantna ideja. Niti pod približno ne gre pod fond za solidarnostno pomoč. Kdor tega ne vidi, je ... ().
Zadnjič spremenil Demz, dne 21.8.2023 15:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.8.2023 15:13

Ok, ne grem se več. Prav imaš, se čisto strinjam s tabo. :o :)
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost