vili napisal/-a:morda kaj glede induktorjev vejo v TERMO-IT, pokliči jih ti bodo morda svetovali, če boš lepo prosil...

Ne bom iskal znanja pri nekom, ki živi od tega. To kar poskušam je le moj hobi, raje kot v gostilno ali na kavč (kjer sem pa tudi preveč).
Sem si ogledal nekaj na youtube, nekaj več sedaj vem, vsemu na youtube, pa tudi ni za verjet. Najbolj sem začuden, da deluje (če deluje? ?) , da nad obstoječo induktorsko navitje postavijo še dodatno navitje iz Cu cevi, in to deluje. ?? Jaz sem pač predvideval, da bom namesto obstoječega navitja izdelal novo navitje iz bakrene cevke, hlajene, in ga priključil s kabli od obstoječega navitja. Ker kot strojnik z malo električarskega znanja razumem, da se inducira napetost v sekundarni zanki, če je vmes neko feritno jedro - kot pri transformatorjih. Če pa sta samo dve navitji, verjamem, da se tudi nekaj inducira, vendar je izkoristek veliko manjši ??? Če se motim, se sprašujem, zakaj bi sicer uporabljali feritno jedro pri klasičnih transformatorjih, bi bilo ceneje, hitreje, lažje brez...