STROJNISTVO.com • Poglej temo - Servisi in pregledi gasilske opreme v podjetjih

Servisi in pregledi gasilske opreme v podjetjih

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Planina37 » 1.3.2006 22:08

V podjetju kjer sem zaposlen, sem odgovoren med drugim za požarno varnost. Tako imam na skrbi, da je vsa oprema (gasilniki, hidranti, stabilna protipožarna zaščita...) redno pregledana oz. servisirana.

Vsako leto pride gasilski servis s katerim imamo pač pogodbo in nam vse skupaj opravi. Delo opravijo razmeroma hitro (en dopoldan), račun pa je glede na čas opravljanja dela zelo visok.

Ker vem, da so v podjetjih velikokrat ravno strojniki odgovorni za te zadeve, se obračam na vas.

Ne bi rad o konkretnih številkah, zanima me samo, kakšne so vaše izkušnje (dobre in slabe) s tem v zvezi oz. ali se vam zdi strošek za zagotavljanje požarne varnosti v podjetjih mogoče odveč, previsok, nizek? Imamo dovolj izbire pri izbiri izvajalcev servisov? Njihova ponudba zadovoljuje vaša pričakovanja?....

Katere bi vi priporočili?
Hudič je če gevint ni ta prav!
Planina37
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Planina37 » 4.3.2006 12:37

Morda je tema res bolj za na kakšen drug forum, ampak požarna varnost v industriji je kar pomemben dejavnik, zato sem mislil da bo vsaj kdo imel kaj za napisat.
Planina37
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ComoLuz » 4.3.2006 15:15

Oj!

Popolnoma se strinjam s tabo glede požarne varnosti!Glede da se strošek pojavi le enkrat letno (tudi sam sem odgovoren za požarno varnost)je zanemarljiv, razen če so vas obrali, ker ste sklenili slabo pogodbo!Za takšne stvari se ne dela pogodbe ampak se servis ponavadi izvede s strani najbljižje poklicne gasilske enote!Lahko ti povem, da smo za pregled 89 gasilnikov in polnjenje nekaj praznih, ter pregled notranjih hidrantov(8) plačali skromnih 47.000 SIT !

LP,
ComoLuz
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Planina37 » 5.3.2006 11:50

Lepo, da se je vsaj eden pridružil temi, ki sem jo odprl!

Najprej naj povem, da smo sorazmerno (glede na število gasilnikov) plačali precej več. Pregled in servis nam je pa prav tako opravila najbližja gasilska enota, ki pa sploh ni tako blizu (40 kilometrov). Ceno storitve sem videl slučajno ob prebiranju poročila, saj za sklepanje pogodbe in plačilo še vseeno skrbi direktor!

Ravno zaradi tega sem odprl temo, saj se mi je cena zdela previsoka, za direktorja pa je to kot zgleda nekaj normalnega, niti se stem ni veliko ukvarjal saj je strošek, glede na ostalo res zanemarljiv.

Trenutno pridobivam nove ponudbe za opravljanje te storitve in mislim, da bomo izbrali privat podjetje, ki je cenovno ugodnejše, poleg pregledov pa bodo sami vodili evidenco o pregledanih gasilnikih in hidrantnem omrežju, ter poleg še (zastonj) izvedli usposabljenje zaposlenih za požarno varnost. (ukrepanje ob požaru ter gašenje začetnih požarov). Kljub vsej dodatni ponudbi pa bo strošek precej manjši kot sedaj.

Vseeno pa bo tu potrebna pogodba saj bodo praktično prevzeli odgovornost za brezhibnost gasilnikov in hidrantne opreme (obveščanje o preteku pregleda, servis in pregled).
Planina37
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov