epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Če poveš pogostost in čas pavz brez ogrevanja (je le ena maša ob nedeljah ???), se morda računsko dobi kak argument za ali proti zunanji izolaciji obokov.runocar napisal/-a: Tako oboki ne bi tako intenzivno požirali toplote in bi se zadeva delno umirila.

Številke niso povsem zanesljive, sem si moral nekaj podatkov izmisliti.runocar napisal/-a: zato sem pomislil le na izolacijo velbov z zunanje strani..

pujs napisal/-a:Kaj pa počasi vrteči se ventilatorji pod stropom, ki onemogočajo dvig toplega zraka? mi smo to naredili in spodaj v delavnici povišali temperaturo za 2-3 stopinje.

Upoštevati je pravilo za občasno ogrevane zaprte prostore. Ob prenehanju ogrevanja (uporabe) je prostor temeljito prezračiti, da se notranjost ohladi in s tem zniža vlažnost zraka. Će se prostor počasi ohlaja brez prezračevanja bo sigurno kondenz na notranji površini zidov.runocar napisal/-a: bodo verjetno kar fajn vlažne od kondenza..
Praktično lahko izoliraš le strop. Bo skupni strošek le 30% manjši. Če je cerkev že stara, ne dobiš dovoljenja za fasadno izolacijo.Pri upoštevanje površine sten 560m2, debelina 80cm, opeka, bi se strošek dovedene toplote za konstantno držanje dT zmanjšal na: - pri 5cm TI na 56%

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost